Kadıköy’de 'Sahne Röportajları' başladı

23 Ağustos 2017 - 10:04

Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, edebiyatımızın yaşayan öykücülerini, şairlerini, romancılarını, denemecilerini konuk ediyor. Konuk olan yazar ve şairlerle, kitapları hakkında derinlikli bir sohbet gerçekleştirilecek, sorular sorulacak, konular tartışılacak.

NHKM'den yapılan açıklamada  ‘’Çağdaş edebiyatçı neyi anlatır? Kime seslenmek ister? Estetik arayışları, yeni biçimlere yönelimi var mıdır? Postmodernizm edebiyatı belirledi mi yoksa daha umutlu çıkışlar mümkün mü? Edebiyatta, sanatta, moda veya demode olandan bahsedilebilir mi? Yazılanları belirleyen toplumsal koşullar yazarların kalemlerinde nelere dönüşüyor?’’ soruları sorularak, ‘’Etkinlikler kitap pazarlama piyasasına hizmet veren güzellemelerle değil, yazarı itip kakan eleştirilerle değil, anlama ve öğrenme çabasıyla yürüyecek. Okur gözünden merak edilenleri yazarlarla birlikte masaya yatırıp yepyeni sorularla ayrılmak hedefleniyor’’ denildi.

Sahne Röportajları etkinlik serisi, yazar Tülin Tankut’un Yalnız Bir Kadının Denge Arayışları kitabıyla başladı. Seri kapsamında Eylül’de Reyhan Yıldırım – Boynumda Bir Dize İnci, Ekim’de Nil Sakman – Süreyya, Kasım’da Sinan Sülün – Karahindiba ve Aralık’ta Jale Sancak – Belki Yarın söyleşileri olacak.


ARŞİV