KADIKÖY’DEN   TİYATRO -

Gökçe Uygun KADIKÖY'DEN TİYATRO - Nakşıdil Sultan Tiyatro Ayna/Devlet Sanatçısı Dilek Türker, Nakşıdil Sultan'ın sevgi, hoşgörü ve anlayışla zenginleşmiş ve bugüne...

16 Aralık 2016 - 13:17
Gökçe Uygun

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

- Nakşıdil Sultan
Tiyatro Ayna/Devlet Sanatçısı Dilek Türker, Nakşıdil Sultan'ın sevgi, hoşgörü ve anlayışla zenginleşmiş ve bugüne kadar yeterince bilinmeyen yaşam serüvenini tiyatro, dans, ışık ve müziğin iç içe girdiği görkemli bir sanat gösterisi olarak izleyicilerin beğenisine sunuyor. Oyun 17 Aralık 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
- Kuçu Kuçu
Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun yeni oyununda Özgü Namal ve Selen Uçer rol alıyor. Ünlü işadamı Kudret Bey, hafta sonunu geçirmek üzere gözde çalışanı Ragıp ve karısı Melis'i, adadaki villasına çağırır. Kocasından önce gelen Melis'i, Kudret Bey'in karısı Melda karşılar. Melda ve Melis, tanışıp sohbet ederek kocalarının işten gelmesini beklemeye başlarlar. Zaman ilerledikçe sohbetin rengi değişir... Oyun, 18 Aralık 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
- Bi Oyun Varmış
Tiyatro E.S.E.K'in sahneye koyduğu, Doğa Rutkay ve Uğur Uludağ'ın oyandığı oyunda, kadın-erkek ilişkileri anlatılıyor.Oyun, 19 Aralık 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
- Bizim Ev
Haber ve eğlence iç içe geçebilir mi? sorusu ışığında ilerleyen oyun 16 Aralık Saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.
- Gün Eksilmesin Penceremden
Serbest Tiyatro'nun Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirlerinden yola çıkarak hazırladığı oyun, Viyana'da bulunan bir hastane odasında, hareketsiz ve sessizce ölümü bekleyen şairimizin, başından geçen önemli olaylarla birlikte dünyamızda olanı biteni bir saat yirmi dakikalık bir
sürede anlatmasından oluşuyor. 15 Aralık 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
- Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im
İKSV- Tiyatro Pera ortak yapımı olan oyunu Nesrin Kazankaya yazıp yönetti. Bazı sahnelerinde Rumca konuşulan oyunda, iki toplumun geleneğini yansıtan Türkçe-Yunanca şarkılar, danslar yer
almakta ve oyuncular tarafından çalınan enstrümanlar eşliğinde canlı müzik de yapılıyor. Oyun 18 Aralık Salı 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nden sahnelenecek.
- Çocuğum
Margareth Mayo'nun eserinden uyarlanan, Enis Fosforoğlu'nun yönettiği oyunda, aile içinde masum yalanlar söyleyen bir kadın bu yalanların esiri olur. Oysa iyi niyetli ve masumdur. Giderek çöken evlilik birliği nasıl kurtarılacaktır? Oyun, 15 Aralık 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde olacak.
- Oyun Karıştı
Tiyatro Gaga'nın Ken Ludwing'in eserinden uyarladığı oyunda, turneye çıkan tiyatro grubunun başına gelen aksilikleri anlatılıyor. 14 Aralık 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
- Kanlı Düğün
Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sahneye koyduğu oyun, ünlü İspanyol şair ve oyun yazarı Federico Garcia Lorca'nın şiirsel tragedyası ışığında feodal toplumlarda kan davası gibi ilkel törelerin, aşk ve tutkunun yıkıcı etkisi bir ağıt gibi kalplere ve akıllara sesleniliyor. Oyun 19 Aralık 20.30'ta Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
- Neon
Civan Canova'nın yazdığı, Karma Drama'nın sahnelediği oyun, bir oyun yazarının, sahnede kendisiyle birlikte var ettiği bir kadınla yaşadığı sıra dışı bir öyküdür. 15 Aralık 15.00'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
- Türkiye Kayası
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Türkiye Kayası adlı yeni oyunu seyirciyle buluşturuyor. Türkiye'nin en genç yazarlarından Fehime Seven'in yaşanmış bir olaydan yola çıkarak yazdığı oyunda, Bulgaristan'dan göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsü anlatılıyor. Türkiye'de sıfırdan başlayacakları hayata, geçmişten taşımayı istedikleri her şeyi o arabaya yüklemişlerdir. Anıları, aşkları ve hayalleri, sınırın ardında bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aile, hiç beklemediği bir engelle karşılaşır. Şükrü Türen'in yönettiği oyun 16 Aralık'a dek Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyi selamlayacak.

MÜZİKAL

- Müzikhaller
Müziğe aşık 6 işkadınının kurduğu lsquo;A Few Ladies' Broadway/Westend müzikallerinden eserler seslendiriyor. 18 Aralık Saat 20.00'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

KONSER

- Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma konseri
Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü öğrenciler için dayanışma konseri düzenliyor. 21 Aralık Cuma akşamı Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda 18.30'da başlayacak konserde, Eski Bando, Bajar, Vardiya ve Bandista sahne alacak. Konser biletlerini Taksim'de Kumbara Kafe'den, Kadıköy'de Mephisto Kitapevi'nden, üniversitelerdeki stantlardan temin etmek mümkün.
- Gülşen Tatuİbrahim Yazıcı
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın da solistlerinden Gülşen Tatu'ya bu konserde, yılın orkestra şefi ödülünü alan çift kariyerli piyanist İbrahim Yazıcı eşlik ediyor. Gülşen Tatu, Prag Devlet Opera Orkestrası'na Carmen Fantazi'yi seslendirmesi için özel olarak dünyaca ünlü opera sanatçısı Eva Randova tarafından davet edilmiş ve büyük yankı uyandırmıştı. Eser, Süreyya Operası'ndaki programında da seslendirilecek. 17 Aralık 20.00'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
- Little Band Show
Little Band, 1940'ların caz müziği ve danslarını özel dekor, kostümler ve sürprizlerle bir show olarak izleyenlerin beğenisine sunuyor. Konseri 15 Aralık 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde dinlemek mümkün.
- İstanbul Klarnet Korosu Yeni Yıl Konseri
The Great Clarinet Circus: Sahneyi hazırlamakla görevli müstahdem Kerem, konserden önce sahnede son düzeltmeleri yapmaktadır. Orkestra şefinin sehpası ilgisini çeker. Bageti eline alır
ve orkestrayı yönettiğini hayal eder. Konser, 19 Aralık 20.30'da CKM'de dinlenebilir.
- GitarCafe'de konserli günler
Kadıköy'ün alternatif mekanlarından GitarCafe, 14 Aralık Cuma günü 21:00'da Mikail Yakut (akordeon) ve Onok Bozkurt (gitar) ikilisinin dinletisi lsquo;lsquo;mikOnok''a evsahipliği yapacak. İkilinin repertuvarında Gürcü/Kafkas, İrlanda/Kelt, Balkan, Rus, Klezmer, Güney Amerika müziklerinden örnekler yer alıyor. 15 Aralık 21:00'da Barış ArslanErhan Erbelger Jazz Guıtar Duo konserinin olacağı mekanda, 16 Aralık Pazar günü 21:00'da ön hazırlık ya da önceden tanımlanmış bir aranjman olmaksızın müzisyenlerin bir araya gelerek doğaçladıkları bir müzik aksiyonu olan Jam session yapılacak. Girişin ücretsiz olduğu etkinliğe, katılımcı veya dinleyici olarak davetlisiniz. Gtarcafe'de 19 Aralık Çarşamba 21:00'de ise İsveçli şarkıcı, gitarist ve söz yazarı Miranda De Verdier sahne alacak. Geleneksel İngiliz ve İrlanda melodilerini hatırlatan folk-pop müziği ile İstanbul'a turneye gelen De Verdier şimdiye kadar müziği ile sadece İsveç'te değil, Avrupa dahilinde ve Güney Amerika'da yaptığı başarılı turnelerde de birçok kulağa ulaşmış bir müzisyen. (0216 348 6055)
- Gündoğarken konseri
Müziğin ve muhabbettin doldurduğu keyifli sahneleriyle Gündoğarken, 14 Aralık Cuma akşamı müzikseverlerle buluşacak. Serhan Sesen Muzik Felsefe ve Yasama Saygi Dernegi'nin organize ettiği ve 20.00'de başlayacak konserin geliri, dernek yararına kullanılacak. (0 216 680 0010)

SÖYLEŞİ
- Buket Uzuner Moda'da
Modalı Tarihçi Kitapevi'ndeki 92. söyleşinin konuğu Modalı yazar Buket Uzuner olacak. Uzuner, SU romanı ve edebiyatın çevre sorunlarına bakışı konulu söyleşisiyle, 15 aralık 15.00'da Tarihçi Kitapevi'nde edebiyatseverlerle buluşacak. (0216 418 6886)
- Göknil Genç söyleşisi
Romanlarının sayfalarından müziğin sesi yankılanan hem müzisyen, hem de çocuk kitapları yazarı Göknil Genç'in sürprizlerle dolu söyleşisine davetlisiniz. Kadıköy Belediyesi Etkinliği-Can Çocuk Yayınları İşbirliğiyle yapılacak olan ücretsiz etkinlik,16 Aralık 15.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
- Felsefe toplantısı
Anadolu'da Aydınlanma Vakfı/Felsefe Toplantıları'nın yaratıcısı Metin Bobaroğlu, lsquo;lsquo;Günümüz dünyasının savaşlara ve yıkımlara neden olacak biçimde ortaya çıkan temel sorunlarından biri uygarlıklar arasındaki rekabet ve uyumsuzluk savı üzerinden oluşturulan politikalardır. Dolayısı ile bu yıl, farklı konuşmacılarla birlikte üzerinde çalışacağımız konuyu dünya barışı için uygarlıklar sorununu araştırmak ve tartışmak üzere, uygarlıklar savaşı ve uzlaşması sorunsalı bağlamında uygarlıklar arasında insan olarak belirledik'' diyor. Toplantılar 18, 25 Aralık 2012 Saat: 19.00'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde yapılacak.

ATÖLYE

- İlişki Atölyesi
Yaşam Koçu ve Evlilik Danışmanı Yeşim Varol Şen, ilişkilerde iletişim tuzakları ve doğru iletişim dili ilişkiler atölyesi düzenliyor. Ücretsiz atölye, 20 Aralık 11.00'deKozyatağı Kültür Merkezi'nde yapılacak.

SERGİ

- Yeni Moda Eczanesi sergisi
Kadıköy Moda'daki Özel Saint Joseph Fransız Lisesi, Moda semtinin simgelerinden Yeni Moda Eczanesi'nin 110.yaşını bir sergiyle kutluyor. 20 Aralık'ta açılacak fotoğraf sergisi, 3 Ocak 2013'e dek gezilebilecek.
- Gülay Bilge sergisi
El nakışı ile unutulmaya yüz tutmuş keçe sanatına gönül veren Gülay Bilge, izleyicileri lsquo;dünün kepeneğinden bugünün modern keçesine; yünün su ve abunla dansı''na davet ediyor. Sanatçının çalışmaları 22-28 Aralık tarihleri arasında Balat Kültür Evi'nde görülebilir. 0 212 531 00 57
- Doğanın Güzellikleri
Yurdagül Karadenizli'nin kişisel yağlı boya resim sergisi, 20 Aralık'a dek Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
- Gülenay Gorbon Resim Sergisi
Moda'daki Esin Sanat Galerisi, Gülenay Gorbon Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Sergi 22 Aralık'a kadar görülebilir. (0216 449 28 84)
- Yeni Yıl Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 10 Ocak 2013'e dek Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mehmet Pesen, Ruzin Gerçin resimlerinden oluşan sergi izlenebilir. (0216 363 12 80)
- Pul Sergisi
Türkiye Filateli dernekleri Federasyonu 50. yıl Pul sergisi meraklılarını bekliyor. Şaziye Erel Resim Atölyesi'nin hazırladığı pul sergisi, 20 Aralık'a dek Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
- Müge Yıldız Yalnızlık Sergisi
Yalnızlık adlı sergisinde ressam Müge Yıldız içindeki sezgileri takip etmiş ve bu yolculukta aslında hepimizin kendi yalnızlıklarımızdan başka yalnızlıklara gidişini anlatmış. Yalnızlık sergisi 20 Aralık'a kadar Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
- Doğanın Güzellikleri Kişisel Resim Sergisi
Yurdagül Karadenizli!nin yağlı boya resim çalışmalarında doğanın güzelliklerini resmettiği sergisi, 20 Aralık tarihine dek Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
- Mine Kavala Gölge Resim Sergisi
Mine Kavala Gölge Resim Sergisi, 21 Aralık'a dek Caddebostan'daki Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir. (0216 386 99 03)

ÇOCUK

- Peter ve Kurt
Ali Poyrazoğlu ve 23 kişilik kadrosu ile yaylı, nefesli ve vurmalı çalgılardan oluşan orkestrasu, Rus besteci Sergei Prokofief'in dünyaca ünlü müzikli masalı Peter ve Kurt'u sunarken; keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, flüt, fagot, obua, klarnet, trompet, trombon, korno ve vurmalı çalgılar tanıtılacak. Çocuklara hitap eden bu müzikli gösteri, 16 Aralık 12.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde olacak.
- Prensesin en güzel şarkısı
İstanbul Çocuk Sanat Tiyatrosu'nun oyununda, en iyi arkadaşını ve altın kuşu arayan prensesin yolculuk boyunca başından geçenler, komik bir anlatımla ve müzikal bir dille sahneleniyor. 15 Aralık 12.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
- Arkadaşım Dev
Oyunda, Ece büyüklerine kaba davranan, arkadaşlarıyla sürekli kavga eden geçimsiz bir çocuktur. Bu durumdan memnun olmayan Bilgin, Ece'nin düzelmesi için ona bir şans verirhellip; Oyun 15, 23, 29 Aralık Saat 13.00 Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
- Oyun Bahçesi
Kozzy AVM, her cumartesi çocuklar için lsquo;lsquo;Oyun Bahçesi'' kuruyor. 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşen etkinlikte, animatörlerle birlikte dans ediyor, şarkı söylüyor, eğlenceli oyunlarla keyifli vakit geçiriyor. www.kozzyavm.com

ETKİNLİK

- Yılbaşı Müzayedesi
lsquo;lsquo;Evde duran ve kullanmadığınız eşyaların kime ne faydası var?'' diye soran Caddebostan'daki DM Sanat, ihtiyaç fazlası, eski, yeni ve antika eşyaların müzayedesine evsahipliği yapacak. Eşyaların açık arttırma ile satılacağı müzayede, 19.22,26 ve 29 Aralık çarşamba ve cumartesi günleri saat 14.00'te gerçekleştirilecek. (Bilgi için Erdal Ortaç 0 216 467 50 80,
www.kusaktankusaga.com)
- Beyblade Turnuvası
Takao Aoki tarafından yazılan ve çizilen Japon çizgi roman dizisi Beyblade, Kadıköy'de! İstanbul Optimum Outlet'te 15-16 Aralık tarihlerinde Beyblade Turnuvası'na bekliyor. 10:00-22:00 arası gerçekleşecek turnuvalarda dereceye girenler sürpriz hediyeler kazanacak.
- Kartpostal şenliği
Cezaevindeki muhalif tutuklu ve hükümlülerle dayanışmak için kurulan Deli Dalgalar, bu yıl da kartpostal şenliği yapıyor. Birlikte yapılacak rengarenk kartpostallar, özlem yüklü dileklerle birlikte cezaevlerine gönderilecek. Siz de rengarenk el işi kağıtlarınız, boya kalemlerinizle katılabilirsiniz.
Etkinlik 16 Aralık 13:oo'da Promethe Kafe Caferağa Mh. Muvakkithane Cad. No: 39 Kadıköy adresinde yapılacak.
- Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri
Kadıköylüleri, kitap ve yazarıyla buluşturacak olan Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri başlıyor. Bu yıl 6.sı düzenlenecek olan Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 13-14-15-16 Aralık'ta, Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Sümerolog Yazar Muazzez İlmiye Çığ'ın onur konuğu olduğu Kadıköy Kitap Günleri'nde, aralarında Ahmet Ümit, Uğur Dündar, Mustafa Mutlu, Nedim Şener, Haluk Şahin, Erdal Sarızeybek, Ümit Zileli, İhsan Eliaçık, Emre Kongar, Merdan Yanardağ, Cüneyt Ülsever, Bedri Baykam, Enver Aysever, Fatih Portakal, Mine Kırıkkanat, Arife Kalander, Onur Öymen, Zekeriya Beyaz, Nur İçözü, Erdil Yaşaroğlu gibi edebiyat, siyaset ve basın dünyasından önemli kişilerinin katıldığı 37 söyleşi ile imza günleri de gerçekleştirilecek. Kitap Günleri'nde halen tutuklu bulunan CHP Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay'ın kitaplarını Cumhuriyet Gazetesi Yazarları ve gazeteci arkadaşları imzalayacak. Ayrıca tutuklu gazeteci Tuncay Özkan'ın kitabını ise kızı Nazlıcan Özkan ile cezaevi arkadaşları Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan imzalayarak, dayanışma örneği sergileyecekler.


ARŞİV