Zanlılar tahliye olabilir

Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin dava 28 Aralık’a ertelenirken, davanın avukatı Ayhan Erdoğan, sonraki duruşmada sanıkların uzun tutukluluk nedeniyle tahliye edilebileceğini söyledi

08 Aralık 2016 - 15:07
Alper Kaan YURDAKUL

Kadıköy’de kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken tacizci olduğu iddia edilen şahıslar tarafından 8 Mayıs 2015 akşamı bıçaklanarak öldürülen ÖDP, HAZİRAN ve Eğitim-SEN üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’in katil zanlılarının yargılandığı davaya devam edildi. 1 Aralık’ta Kartal Anadolu Adalet Sarayı’nda görülen dokuzuncu duruşmada, Ankara Kriminal Polis Laboratuarı’ndan beklenen raporlar yine gelmedi. Mahkeme heyeti, tutuklu beş sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 28 Aralık 2016 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?
Özel bir okulda öğretmenlik yapan 31 yaşındaki Bahadır Grammeşin’in de aralarında bulunduğu 15 kişilik toplulukta yer alan bir grup kadın, bir başka grup tarafından sözlü tacize uğramıştı. Tacize sessiz kalmayan Grammeşin ve arkadaşlarıyla tacizci olduğu iddia edilen kişiler arasında çıkan kavganın son bulmasının ardından aynı gün içinde Grammeşin ve arkadaşları Kadıköy’de Surp Takavor Kilisesi önünde beklerken, ellerinde döner bıçağı, pala ve demir çubuklar olan diğer grup tarafından saldırıya uğramıştı. Bıçak darbesiyle başından yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grammeşin’in yanı sıra arkadaşlarından 19 yaşındaki Çağrı Konca ve 22 yaşındaki Halil Bağrıyanık da bıçak darbeleriyle yaralanmıştı.
Grammeşin’in öldürülmesine ilişkin davada, Kadıköy’deki bir mekânın sahibi Erkan Çınar için; kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis istenirken, Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç ise kasten öldürmeye yardım etme ve yaralama suçlarından yargılanıyor. Yargılanan sanıkların tümünün tutukluluk hali devam ediyor.

RAPOR HALA GELMEDİ
Grammeşin ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, davanın seyri ile ilgili Gazete Kadıköy’e konuştu. Erdoğan, olayın failinin bir “çete reisi” olduğunu iddia ederek diğer sanıkların ifadelerinin de bunu işaret ettiğini söyledi. Bahadır Grammeşin’in katil zanlılarının yargılandığı davanın hala sonlanmamasını üzüntüyle karşıladıklarını söyleyen Erdoğan, Polis Kriminal Raporu’nu bekleyen mahkemenin söz konusu raporun hala gelmemesi sebebiyle, 28 Aralık tarihli duruşmada sanıkların bir kısmını uzun tutukluluk nedenine dayandırarak tahliye etme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.  Cinayete ilişkin video görüntülerinin izletildiği ilk duruşmada sanıkların kendilerini teşhis ettiğini, ifadelerinde her aşamada cinayet mahallinde olduklarını ve katıldıklarını kabul ettiklerini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Her ne kadar ifadelerinde doğrudan el uzatmamaya yönelik ya da durumlarının fiillerini hafifletecek şekilde beyanda bulunmuşlarsa da kendilerini teşhis etmiş bulundukları videoda cinayete iştirak ettikleri asli faille birlikte sorumlu oldukları açıkça görülmektedir.” Bahadır Grammeşin’in ailesinin ve arkadaşlarının beklentisinin tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi, tutuksuz sanıklarla birlikte tüm sanıklar hakkında bir an önce hüküm verilmesi olduğunu belirten avukat Ayhan Erdoğan, 28 Aralık günü 15.00’deki duruşmada ailenin yalnız bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.


ARŞİV