Kadıköy'ün kültür merkezlerinde bu hafta

Kadıköy Belediyesi'ne ait kültür merkezlerindeki programlardan sizler için seçtiklerimiz...

18 Ocak 2022 - 18:30

KONSER

  • Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi 4. Yıl Konseri

Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim alarak yetişmiş öğrencilerden oluşan Gençlik Sanat Merkezi Orkestrası, şef Özgür Günay’ın düzenlemelerinden oluşan renkli repertuarı ve Gençlik Sanat Merkezi Latin dans eğitmeni Emre Ünsal’ın yetiştirdiği öğrencilerden oluşan Latin Dans Yıldızları gösterisi ile Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nin 4'üncü yıldönümünü kutluyor. Konser ve gösteri 22 Ocak Cumartesi günü 19.00’da Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Büyük Salon’da. Ücretsiz etkinliği izlemek için 0216 357 28 37 no’lu telefonu arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

  • Femina Ensemble “Vivaldi Akşamı”

Oda müziği orkestrası Femina Ensemble, klasik müziğin kadın sanatçılarından oluşuyor. Deneyimli müzisyenlerden kurulu topluluk bu konserde Barok müziğin ünlü bestecisi Vivaldi’nin eserleri ile seyirci karşısında olacak. Türkiye’deki klasik müzik dinleyicilerine farklı bir ses sunmak üzere yola çıkan Femina Ensemble, klasik müzik sahnesinde kadınların varlığı anlamında da önemli bir adımı simgeliyor. Konser, 22 Ocak Cumartes, 20.00’de Yeldeğirmeni Sanat’ta.

  • Kahve Konserleri: Can Özhan & Çağdaş Özkan

Kahve Konserleri yeni yıl ile birlikte pazar sabahları saat 11.00’de Süreyya Operası’nda yapılmaya devam ediyor. Süreyya Operası Kahve Konserleri'ne, kahve kültürünün ülkemizdeki en eski temsilcisi olan Kurukahveci Mehmet Efendi, 150. yıl kutlamaları kapsamında sanata katkıda bulunmak amacıyla destek veriyor. Her ay bir orkestra konseri haricinde oda müziği konserleri ile de devam edecek olan seride 23 Ocak’ta Can Özhan-Çağdaş Özkan keman-piyano resitali var.

  • Manuş-u Âlâ

Manuş-u Âlâ, Django Reinhardt'ın yarattığı müzik tarzından esinlenerek 2015 yılında İstanbul'da kurulan gypsy caz grubudur. Repertuarlarında özgün bestelerinin yanı sıra, kendi tarzlarında yorumladıkları yerli ve yabancı popüler şarkılar, caz standartları ve Fransız chansonlarına yer veren grup, dinleyicilere eğlenceli ve nostaljik bir atmosfer yaşatıyor. Grubun konseri 28 Ocak saat 20.00’de Yeldeğirmeni Sanat’ta.

DANS

  • Sar

Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın “Sar” adlı dans gösterisi 24 Ocak Pazartesi akşamı 20.30’da Alan Kadıköy’de sahnelenecek. Mihran Tomasyan ve Saro Usta’nın performansının sahnede olacağı gösteriyle ilgili “Bu gösteri dünyayı, insanlığı, dağları, yeryüzünü ve gökyüzünü yanlış anlamak üstüne kurgulanmıştır. Yukarda bahsedilen ağaçla hiç bir alakası yoktur. Torunların nerde uyandığıyla ilgilenir.” deniyor.

TİYATRO

  • Bir Delinin Hatıra Defteri

Bir Delinin Hatıra Defteri, 1965 yılında sahneye uyarlandı ve ülkemizde ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu'nda oynandı. Yıllar boyunca sanatçı aynı eseri üç kez, üç değişik yorumla sahneledi. Gogol'un bu toplumsal kara mizah başyapıtı, bir kez daha güldürürken içimizi acıtacak. Oyun, 22 Ocak Cumartesi 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

  • Korkuyu Beklerken

“Korkularından başka silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar mücadele ettiği bir kavga. Bu kavgada anlatılanlar için, aslında bir başka Tutunamayan'ın hikayesidir diyebiliriz.” diyor Entropi Sahne oyun için. Oğuz Atay’ın Korkuyu Beklerken romanından sahneye uyarlanan oyunda Doğukan Uludağ tek kişilik bir performans ortaya koyuyor. Oyun, 24 Ocak Pazartesi 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde.

  • Shirley Valentine

Willy Russell’ın Shirley Valentine adlı oyunundan Türkçeye uyarlanan oyun, tüm komedi unsurlarının, müziklerinin, seyirciye yaşattığı keyifli atmosferin yanı sıra potansiyelini mutfağa hapsetmiş bir kadının kendini keşfediş ve hayatının iplerini yeniden ele alışının hayranlık uyandıran öyküsünü anlatıyor. Komik ve eğlenceli bir kendini keşfediş hikayesi olan ‘Shirley’, başarılı oyuncu Sumru Yavrucuk’un yorumuyla hayat buluyor.  Oyun, 25 Ocak saat 20.30’da CKM’de.

  • Istırap Korosu

İstanbul’un seslerini, genç ve yaşlı kadınların içlerinden geçirdiklerini, oradan oraya savrulan gençlerin kırgın ve öfkeli hallerini sahneye taşıyan Murat Mahmutyazıcıoğlu, bir “apartman hikâyesi” anlatıyor. Kendi halinde, “huzurlu” bir aile apartmanından, başka deyişle “memleket insanları”ndan gelen sesler duyacağız bu kez. Topluluğun önceki yapımlarından aşina olduğumuz “bam” sesleri, bir apartmanın katlarına yayılarak çalınacak kulağımıza. Istırap Korosu, 25 Ocak saat 20.30’da Alan Kadıköy’de.

  • Baba

 Son dönemin dünya çapında en önemli oyunu olarak görülen Baba, doğru ve yanlışın, gerçekte olan veya olmayanın, anıların ve travmaların karıştığı kaygan bir zeminde, gerçekliğin doğasına dair sorular ile seyircileri baş başa bırakan bir hikâye. Pürtelaş Tiyatro’nun sahneye koyduğu oyunda, Şerif Erol, Zeynep Dinsel, Devrim Özder Akın, Kübra Balcan, Onur Gürçay ve Yasemin Taş rol alıyor. Baba, 27 Ocak saat 20.30’da Alan Kadıköy’de.

SERGİ

  • Doğanın Dengesi Dört Element

Fineart Sanatsal Baskı’nın düzenlediği Doğanın Dengesi Dört Element konulu karma fotoğraf sergisi 27 Ocak 2022 - 02 Şubat 2022 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi 4. Kat Fuaye’de sanatseverlerle buluşuyor.


ARŞİV