Haftanın Pusulası

Yeni çıkan, kitap, albüm, film ve dizilerden seçtiklerimiz

08 Mart 2024 - 16:04

KİTAP 

Mutlu Vadi

“Hangi yolu yürüdüysem, hangi yoldan da kaçındıysam hepsi burada bitiyordu, bir çıkış yolu daha olmayan, sırf o yüzden bile ölümün mekânına benzeyen ve muhakkak meleklerin arazisine yakın düşen bu vadide...”

Modern seyyah-yazar olan Annemarie Schwarzenbach, 1939’da yayımlanan otobiyografik romanı Mutlu Vadi, Everest Yayınları etiketiyle okurla buluştu. Arkadaşlarıyla yaylaya kaçan kahramanın kimliğini, kendini aramasını ve yaşadıklarını anlatan kitap dün ve bugün arasında gidip geliyor. (Everest Yayınları/ 128 Syf/ 93,60 TL)

www.kitapyurdu.com’dan aldığımız bilgilere göre haftanın en çok satan kitapları şunlar oldu

Söyleme Bilmesinler/Şermin Yaşar/Doğan Kitap

İnsanlığımı Yitirirken/ Osamu DazaiKapra Yayıncılık

Yaşamak/ Yu Hua / Jaguar Kitap

ALBÜM

Kara Konular

Can Bonomo’nun yeni albümü  “Kara Konular” dinleyicileriyle buluşturdu. 12 şarkılık albümde çıkış şarkısı albüme de ismini veren “Kara Konular” şarkısı oldu. Bonomo yeni albümünde, Mabel Matiz ile iki, Melike Şahin ile bir ve Gökhan Özoğuz ile bir şarkıda düet yaptı. The FatLab stüdyosunda Ali Rıza Şahenk tarafından kayıtları ve mastering’i tamamlanan albümün prodüktörlüğü Can Saban, Kaan Arslan ve Sabi Saltıel tarafından gerçekleşti. Can Bonomo, albüm hazırlıklarının üç yıl sürdüğünü belirterek şunları paylaştı: “Bu albümde beni yalnız koymayan güzel dostlarımın da emeği çok büyük. Albümü bu kadar sevmemin sebeplerinden biri de bu sanıyorum. Çocukluğunu Athena dinleyerek geçirmiş bir yetişkin olarak Gökhan Özoğuz’la, çağdaşım diyebildiğim için kıvanç duyduğum Mabel Matiz’le, düpedüz hayranı olduğum Melike Şahin’le stüdyoya girip şarkılarımı birlikte söylemek hiçbir zaman unutmayacağım muazzam bir deneyimdi. Yetenekli ve güzel dostlarım Nova Norda, Bengi Apak, Sarp Apak, Engin Öztürk, Melikşah Altuntaş ve Serkan Keskin’in de seslerini duyacaksınız bu albümde. Bu albüm bizim albümümüz çünkü. Üç senemizi geçirdik onunla.”

Ruhu doyuran şarkılar:

Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun/ Ceyl'an Ertem & Can Güngör 

Hatırla/ Hüsnü Arkan

Çocuklar Gibi/ Sezen Aksu

FİLM

Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği ve Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandıran Kuru Otlar Üstüne Netflix'te izleyici ile buluştu.

Ücra bir kasabada 4 yıldır görev yapan resim öğretmeni Samet’in en büyük hayali zorunlu görevini tamamlayıp İstanbul’a tayin olmaktır. Bu yüzden bir arkadaşının vasıtasıyla tanıştığı İngilizce öğretmeni Nuray’ı (Merve Dizdar) lojmanda birlikte kaldığı öğretmen arkadaşı Kenan ile tanıştırır. Fakat hayatları cinsel istismar suçlaması ile birdenbire değişir.  Anadolu insanın yaşantısı, yargıları ile kentli insanın çelişkileri ve varoluş sıkıntılarının işlendiği film Türkiye’de de birçok ödülün sahibi oldu. 

 

 


ARŞİV