Haftanın Pusulası

Kitap, film, dizi ve albümlerden seçtiklerimiz

01 Mart 2024 - 11:34

KİTAP

Peygamber

 “Onu da Sonra Anlatırım” adlı öykü kitabı ile başlayan yazarlık macerası, “Tezer Özlü: Bir Arayışın Peşinde”, “Ölüler ve Seyyahlar” ve “Üvey” adlı romanlarıyla devam eden Okan Çil’in yeni romanı “Peygamber” İthaki Yayınları’ndan çıktı.

İki kardeşin rahimde başlayıp peygamberliğe uzanan iktidar mücadelesini hikâyeleştiren Çil, okura binlerce yıl önce aile olabilmeye, evlat sevgisindeki eşitliğe, yalana, uçsuz bucaksız öfkeye, affetmeye, dostluğa ve aşk uğruna yapılan fedakârlıklara düşülmüş kayıtları sunuyor.

“Her şekilde kaybediyorsan acını diri tut, Esav. Yolda karşılaştığın bütün insanlar sadece suratına bakarak dahi çektiğin zulmü anlasınlar. Her şekilde kaybediyorsan, öyle bir kaybet ki yeryüzünde hiç kimse senin mertebene erişemesin. Serüvenin asırlar sonra bile dilden dile dolaşsın. Her şekilde kaybediyorsan, bırak seni kötüleyen ağıtlar kaplasın ortalığı. Gölgeni dahi görmeyenler sana lanet etsinler.” (Kitap Tanıtımından /240 Syf/135 TL)

Kitapyurdu. Com sitesinden aldığımız bilgilere göre haftanın en çok satan kitapları şunlar oldu

Söyleme Bilmesinler/Şermin Yaşar/Doğan Kitap

Kızıl Karma/ Jean Christophe Grange / Doğan Kitap

İnsanlığımı Yitirirken/ Osamu DazaiKapra Yayıncılık

TEKLİ

“Ben Bugün Bir Şey İşittim”

Anadolu’nun ve ortak kültürel özellikleri barındıran çevre coğrafyaların “kadın ağzı” halk şarkılarını ve türkülerini farklı seslerle bir araya getiren Kadının Türküsü albüm serisinin ilk eseri “Ben Bugün Bir Şey İşittim” Garaj Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.

Kendine has tarzı ve yorumculuğuyla bildiğimiz Feryal Öney’in seslendirdiği eser, İstanbul ve Selanik kökleri olan farklı tarzlarda ve dillerde 20. yüzyılın başında taş plaklara okunmuş, sonra da neredeyse unutulmaya yüz tutmuştu. Kocası tarafından terk edilen bir kadının, yaşadıklarını ironik bir dille anlattığı bu özgün eser, Hüseyin Çebişci’nin kanto havaları taşıyan düzenlemesiyle şimdi dinleyiciler ile buluşuyor.

DİZİ

Bahar

Show TV’nin, MF Yapım imzalı yeni dizisi “Bahar: Uyanmaya Hazır Mısın?’ en çok izlenen diziler arasına girdi. Neslihan Yeşilyurt’un yönetmen koltuğunda yer aldığı, senaryosunu Ayça Üzüm’ün kaleme aldığı, dizinin kadrosunda; Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Füsun Demirel, Demirhan Demircioğlu, Hatice Aslan gibi isimler yer alıyor. Doktorluğu bırakıp hayatını eşine, kayınvalidesi ve çocuklarına adayan Bahar’ın ani bir hastalıkla bütün dünyası değişir.  Alışılageldik kadın hikâyelerinin ve dizi formatının dışına çıkan Bahar Salı günleri yeni bölümleriyle izleyiciyle buluşuyor.


ARŞİV