Haftanın pusulası

Haftanın filmi, kitabı ve albümü

26 Haziran 2024 - 17:36

HAFTANIN PUSULASI

Aslan’ın Doğum Günü

Kadıköy-Moda sakini yazar Hafize Çınar Güner’in kaleme aldığı Aslan’ın Doğum Günü, Berna Dörtpınar’ın yeniden resimlediği yeni baskısıyla, Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk’tan çıktı. Dinlemek, anlamak, empati kurmak ve farklılıklara dair eğlenceli bir masal niteliğindeki kitabın tanıtımında “Yaşasın, bugün Aslan’ın doğum günü! Yeni taşındığı ormandaki arkadaşları doğum gününü hatırlayacak mıydı acaba? Aslan bunu çok merak ediyor. Neyse ki çok geçmeden kapısı çalmaya başlıyor. Tak, Tak, Tak! Arkadaşları ellerinde pastalarla kutlamaya geliyor ama Aslan gelen pastaları hiç mi hiç beğenmiyor. “Bööö... Hiç sevmem!” diye kükreyip duruyor. Peki bu işin sonu nereye varacak? Aslan gün bitmeden nasıl bir kutlama yapacak?” deniliyor.

D&R verilerine göre haftanın en çok satan kitapları şöyle:

Rezonans Kanunu/ Pierre Franckh/ Koridor Yayıncılık

Beni Gözünüzde Büyütmeyin!/Gülse Birsel/Doğan Kitap

4 Gün 3 Gece/Ayşe Kulin/ Everest Yayınları

 

ALBÜM

Kuantum 51

Megastar Tarkan’ın, 7 yıl aradan sonra kaydettiği ilk albümü “Kuantum 51”, 14 Haziran’da sevenleriyle buluştu. Sanatçı uzun bir süredir üzerinde titizlikle çalıştığı 11. albümü  ile ilklere de imza atıyor. Albümdeki 12 şarkının her biri için Tarkan performanslarından oluşan visualiser’lar hazırlandı; böylece dinleyiciler albümü baştan sonra görüntülü olarak da deneyimleyebilecek. Prodüktörlüğü Tarkan‘a ait olan taptaze albümünün söz ve müziği sanatçının yine kendisine ait çıkış parçası “Yo” bu yazın hitleri arasında yer almaya hazır. “Kuantum 51”de, Tarkan’ın kendi söz ve bestelerinin yanı sıra Aysel Gürel, Günay Çoban, Güler Özince, İskender Paydaş, Murat Matthew Erdem, Turaç Berkay Özer ve Serkan İzzet Özdoğan imzalı şarkılar da bulunuyor. “Kuantum 51”de yer alan şarkıların düzenlemeleri ise Ozan Çolakoğlu, Ateş Berker Öngören, İskender Paydaş, Murat Matthew Erdem, Turaç Berkay Özer ve Mert Kemancı’ya ait. Albüm,dünyadaki dijital platformların farklı ülkelerdeki ana sayfalarında ve özel listelerin kapaklarında da yerini aldı. Albüm, farklı ülkelerde dijital platformların ana sayfalarında ve çalma listelerinde yayınlandığı günden itibaren en kapsamlı şekilde yer edinerek, etkin tanıtım alan ilk Türkçe albüm oldu. 

Ruhu doyuran şarkılar:

Should I Stay or Should I Go/ The Clash 

Sakinleştim/ Pinhâni

Gamsız Hayat/Candan Erçetin

 

FİLM

Ve Sonra Dans Ettik

İçinde bulunduğumuz Haziran ile beraber "Onur Ayı"nı yaşıyoruz. Bu vesileyle gökkuşağının tüm renklerini yansıtan bir film önerisi sunalım; Ve Sonra Dans Ettik (And Then We Danced). Şu günlerde vizyona olan yeni filmi Geçiş/Cross ile gündemde olan yönetmen Levan Akin’ın  Fransa , Gürcistan , İsveç yapımı 2019 tarihli bu yapımı, küçük bir çocukken dansa ilgi duymaya başlayan Gürcü genç Merab’ın  dans vasıtası ile kendisini keşfetmeye öyküsünü aktarıyor. Filmi çeşitli platformlarda bulabilirsiniz.


ARŞİV