Haftanın Pusulası 13.01.2017

Yeni çıkan ve çok satan kitaplar, yeni çıkan albümler, ruhu doyuran şarkılar, tavsiye filmler...

13 Ocak 2017 - 14:45

KİTAP

Tuhaf Kütüphane

Yalnız bir çocuk, gizemli bir kız ve Koyun Adam… Acaba korkunç yaşlı adamın onları hapsettiği ürkünç kütüphaneden kaçmayı başarabilecekler mi? Haruki Murakami'den büyükler için yazılmış, masal tadında bir öykü… “Neden bunlar benim başıma gelmek zorundaydı ki? Oysa tek yaptığım, kitap ödünç almak için kütüphaneye gelmekti. ‘O kadar da canını sıkma’ dedi Koyun Adam, beni avutmak için.’Baksana Koyun Adam’ dedim. ‘Neden o yaşlı adam benim beynimi yemek istiyor ki?’ ‘Bilgiyle dolu beyin çok lezzetli olur çünkü. Yumuşacıktır. Aynı zamanda böyle topak topaktır.’’(Tanıtım Bülteninden) Doğan Kitap / 72 sf / 35 TL

İmge Kitabevi’nden aldığımız bilgiye göre haftanın çok satan kitapları şöyle:

- Her Yerden Çok Uzakta / Ursula Le Guin / İmge / 94 sf / 10 TL

- Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi / Yuval Noah Harari / Kolektif / 456 sf / 34 TL

- Müptezeller / Emrah Serbes / İletişim / 163 sf / 14,50 TL

ALBÜM

Şevval Sam / Nanninom

Şevval Sam okul öncesi çocuklar için şahane bir albüm hazırladı. “Nanninom” ismiyle dinleyici ile buluşacak albümde Şevval Sam bu kez sadece sesini değil, kalemini de konuşturdu ve çocuklara birbirinden güzel masallar yazdı. Özellikle yarattığı Lopitto karakteriyle çok konuşulacak albümün müzik direktörlüğünü Sarp Maden yaptı. Yaşadığımız dönemin yıpratıcı etkilerinden çocuklarımızı korumamız gerektiğini söyleyen Şevval Sam, ruhu ve mutluluğu korumanın en sağlıklı yolunun içimizdeki çocukla bağımızı sımsıkı korumak olduğunu, bu nedenle albümün, çocuklarımız kadar, bu bağı koruyan anne ve babalara da bir armağan olacağını umduğunu söylüyor. 10 şarkı ve 2 öyküden oluşan “Nanninom” albümünün grafik tasarımları ve resimlemeleri de on parmağında on marifet sanatçı Şevval Sam’a ait.

Ruhu doyuran şarkılar:

- Âşık Mahsuni Şerif / İnce İnce Bir Kar Yağar

- Nilüfer / Kar Taneleri

- Umut Altınçağ / Mevsimsiz Kar

DVD

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı

Çılgın Hırsız ve Minyonlar’ın yaratan ekip hep merak ettiğiniz sorunun cevabını sizin için öğreniyor: Siz olmadığınız zamanlarda evcil hayvanlarınız evde neler yapıyor? Hemen dedikoduya başlıyorlar, tatlı ihtiyaçlarını karşılıyorlar ve çılgın partiler veriyorlar. Şirin mi şirin minik bir teriyer ele avuca sığmaz yeni ev arkadaşıyla birlikte çılgın şehir New York’da kaybolur. Şimdi tüm farklılıklarına rağmen eve sağ salim ger dönebilmek için bu destansı macera boyunca birlikte olmayı öğrenmelidirler.


ARŞİV