'Antipass' Moda Deniz Kulübü'nde…

Nilay Meral’in “Antipass” isimli kişisel resim sergisi, 30 Ağustos’a kadar Moda Deniz Kulübü’nde sanatseverleri bekliyor. Sergide, sanatçının 45 parça eseri sergileniyor.

26 Temmuz 2011 - 15:22

Nilay Meral’in “Antipass” isimli kişisel resim sergisi, 30 Ağustos’a kadar Moda Deniz Kulübü’nde sanatseverleri bekliyor. Sergide, sanatçının 45 parça eseri sergileniyor. Almış olduğu içmimarlık eğitiminin etkisiyle, iki boyutlu bir yüzeyde objeleri üç boyutlu gösterebilme sistemi olan perspektifi başarıyla uygulayan sanatçı, “Antipass” adını verdiği sergide sert ve keskin çizgileri hafif renklerle yumuşatarak, iki zıt etkiyi aynı anda çalışmalarına aktarabilmeyi başarmış.
1966 yılında İstanbul’da doğan ve İç Mimarlık çalışmaları yapan Nilay Meral, sanatla lise yıllarında tanıştı. Tasarımlarında cetvel ve gönye gerçeğine kafa tutan çizgileri ile dikkatleri üzerine çeken sanatçı Floransa Resim Akademisi’ni bitirdi. İlk sergisini 1999 yılında açan Meral’in resimleri birçok galeride sergilendi. 2005 yılında Nilay Meral Sanat Merkezi’ni kurdu. 2007 yılından beri Moda Sanat Kulübü Sanat Galerisi’nin de Sanat Danışmanlığı görevini yürüten Meral, iki sanat galerisini birden işletiyor.
 


ARŞİV