'Arkadaşım Ihlamur Ağacı' sergisi açıldı

Nebahat Öztürk Beğen ve Aykut Beğen çiftinin ‘Arkadaşım Ihlamur Ağacı’ isimli sergisi, 1 Nisan Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Zemin Kat’ta açıldı.

05 Nisan 2011 - 15:51

Türk Hava Yolları Mali İşler Başkan Yardımcılığı görevinden emekli Aykut Beğen ve eşi emekli avukat Nebahat Öztürk Beğen’in “Arkadaşım Ihlamur Ağacı” isimli sergisi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde 1 Nisan Cuma akşamı yapılan bir kokteylle açıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de kardeşini ve eşini yalnız bırakmadı. Kısa bir konuşma yapan Başkan Öztürk, “Nebahat eşine olan aşkıyla resim yapmaya başladı. Aykut çok yetenekli bir insan. Eserlerini çok özenerek yapıyor. Aykut ve Nebahat emekli olduktan sonra birbirlerini destekleyerek güzel sanat eserleri ortaya koydular. Onları kutluyorum” dedi.
Sergide Aykut Beğen’in ıhlamur ağacını oyarak, şekil vererek seramik hamuruyla giydirip boyadığı birçok figür bulunuyor. Özellikle hikâyeleri olan insan figürleri dikkat çekiyor. Beş yıldır Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu’nda resim eğitimi alan Nebahat Öztürk Beğen’in ise sergide 10 tablosu yer alıyor. “Arkadaşım Ihlamur Ağacı” sergisi 20 Nisan tarihine kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Zemin Kat’ta görülebilir.


 


ARŞİV