'Arkadaşım Ihlamur Ağacı' sergisine davetlisiniz

Nebahat Öztürk Beğen ve Aykut Beğen çifti, emekli olduktan sonra vakit ayırmaya başladıkları sanat alanında ürettikleri ıhlamur ağacından şekillendirilmiş minyatür insan figürleri ile tablolarını Kadıköylülerle buluşturmaya hazırlanıyor.

16 Mart 2011 - 13:41

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Zemin Kat’ta 1 Nisan Cuma günü ilginç bir sergi açılıyor: “Arkadaşım Ihlamur Ağacı”. Adı kadar içeriği de farklı olan bu sergiyi hazırlayanlarsa Türk Hava Yolları Mali İşler Başkan Yardımcılığı görevinden emekli Aykut Beğen ve eşi emekli avukat Nebahat Öztürk Beğen.
Yıllarca Türk Hava Yolları’na emek verdikten sonra 1998 yılında emekli olan Aykut Beğen’in bu tarihten sonra birlikte vakit geçirdiği en iyi dostlarından biri ıhlamur ağacı olmuş. Aykut Bey, ıhlamur ağacını oyarak, şekil vererek küçük objeler yapmaya başlamış; bardakaltlıkları, peçetelikler hatta çeşit çeşit kuşlar… Ağaç oymalı bu figürleri yaratan Aykut Bey, bunları seramik hamuruyla giydirip boyamayı da ihmal etmemiş. Daha sonra insan figürlerine yönelen Aykut Beğen, viyolansel – piyano ya da davul-zurna çalan, sahnede şarkı söyleyen, ya da bir sokak lambasının altında bankta oturan insan figürleri üretmiş. Başta Kadıköy’deki küçük evlerinin kapalı balkonunu kullanan Aykut Bey, bu tutkusu büyüyünce İzmir Seferihisar’daki evlerinin de bir odasını atölyeye dönüştürmüş. Kışın İstanbul’da yazınsa Seferihisar’da bu uğraşını sürdürüyor, çok büyük keyif aldığını söylüyor.
Aykut Beğen’in ıhlamur ağacından şekillendirerek seramik hamuru ile giydirilmiş çeşitli insan figürlerinden oluşan çalışmalarından oldukça etkilenen ve “Sen bu ıhlamur ağacıyla artık arkadaş olmuşsun” diyen Sunay Akın da serginin isim babası olmuş.


ÇİFTİN İLK SERGİSİ
Emekli avukat Nebahat Öztürk Beğen ise beş yıldır Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu’nda resim eğitimi alıyor. Temel eğitimin yanı sıra suluboya, guaj, pastel, yağlıboya eğitimi alan Nebahat Hanım’ın sergide 10 tablosu yer alacak. Natürmorttan peysaja çeşitli resim çalışmalarının yer alacağı sergi, aynı zamanda çiftin ilk sergisi olma özelliği de taşıyor. Nebahat Hanım “Bu okula başlarken eşimle ‘5 yıl sonra birlikte bir sergi açalım’ diye sözleşmiştik. Bu yıl 5 yılımız doldu ve biz de birbirimize verdiğimiz sözü tutmaya karar verdik.”
Nebahat Öztürk Beğen ve Aykut Beğen çiftinin “Arkadaşım Ihlamur Ağacı” adlı sergisi 1 Nisan 2011 Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Zemin Kat’ta açılıyor. Sergi 20 Nisan’a kadar görülebilir.


Semra ÇELEBİ


ARŞİV