'Emek hareketi' sergisi açıldı

Fahrettin Engin Erdoğan’ın emek hareketinin son 16 yılını gün yüzüne çıkardığı afiş sergisi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıldı

05 Mayıs 2016 - 14:12
Tasarımcı ve çizer Fahrettin Engin Erdoğan’ın demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin geçtiği aşamaları yansıtan “Türkiye Emek Hareketi Afiş ve Karikatür Sergisi” 30 Nisan Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıldı.  Kadıköylülerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılış törenine DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcıları Bahar Yalçın ile Onur Temurlenk ve DİSK’in eski genel başkanları Erol Ekici ve Süleyman Çelebi de katıldı. Sergide konuşan Erdoğan, öğrencilik yıllarından beri emek mücadelesi içinde olduğunu belirterek, “Sergi 2000 ve 2016 yıllarındaki çalışmaları kapsıyor. Çalışmalarımın çok küçük bir kısmını burada sergileyebildim. Seçtiğim afişleri barış ve insan hakları teması etrafında seçtim.  Sanat her alanda baskı ve sansüre maruz kalıyor.  Ama bir sorun varsa bunun karşısında sanatçıların bir görev alması gerekiyor” diye konuştu.
Sergide DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin de aralarında bulunduğu sendika, meslek ve kitle örgütleri ve çeşitli platformların, Türkiye’nin önemli siyasi eşiklerinde hazırlanmış afişlerinden oluşan toplam 30 afiş ve 15 karikatür çalışması yer alıyor. Emek hareketi sergisi 12 Mayıs’a kadar görülebilir.

 

ARŞİV