'En büyük hayalim oyuncu olmak'

Kadıköy Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali başladı. Çocuklar 15 gün boyunca yıldızlar altında tiyatro izleyip, eğlenceli dakikalar yaşayacak

14 Temmuz 2016 - 16:00

Kaan DERTÜRK
Bu yıl 15. kez düzenlenen Kadıköy Belediyesi Çocuk Tiyatro Festivali, 11 Temmuz Pazartesi günü Tiyatro Gülgeç’in “Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi” oyunuyla açılışını gerçekleştirdi. Çocukları tiyatro ile buluşturup, açık havada oyun seyretme keyfini yaşatan festivalde, 15 gün boyunca her akşam saat 21.00’de farklı bir çocuk oyunu ücretsiz izlenebilecek. Uzun kuyrukların oluşmaması için bu yıl davetiye sisteminin kullanıldığı festivalde, davetiyeler Özgürlük Parkı’nda bulunan Açık Hava Tiyatro gişesinden ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Selamiçeşme Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen festival 25 Temmuz Pazartesi İstanbul Çocuk Sanat’ın “Komik Sincap Dodi” oyunuyla veda edecek.

“YETENEK İÇİNDE”
Gazete Kadıköy olarak Çocuk Tiyatro Festivali’nin açılış oyunu “Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi’ni” izleme fırsatı bulduk. Tiyatro Gülgeç’in hazırladığı tek perdelik oyun 42 dakika boyunca çocukları bolca güldürdü. Kuklalar üzerinden anlatılan hikâyede Turunç’un, sihirli bir kalem üzerinden resim yapma serüveni anlatıldı. Oyunun sonunda ise aslında sihir diye bir şeyin olmadığı, tek sihrin insanın içindeki “yetenek” olduğu vurgulandı. Oyuncular ile çocukların birlikte söylediği “Yetenek İçinde” şarkısıyla oyun son buldu.

“FESTİVAL İÇİN TEŞEKKÜRLER”
Festivalin ilk gününde, oyun izlemeye gelen çocuklar ve ailelerine düşüncelerini sorduk. Deniz ve Yağız adındaki ikizleri ile tiyatroya gelen anne Zeynep Durmaz, festivalle ilgili şunları söyledi: “Ailecek sinemadan daha çok tiyatroyu tercih ediyoruz. Fakat çocuklarımıza yönelik tiyatrolar çevremizde yok denecek kadar az. Bu boşluğu kapatan tek kurum Kadıköy Belediyesi. Çocuk Tiyatro Festivali’ni organize ettiği için Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Festival 15 gün sürüyor ve tamamen ücretsiz. Hiçbir aile bedel ödemeden çocuğuyla birlikte oyunu izleyebilecek. Bundan güzel başka ne olabilir? Tiyatroya farkındalık böyle faaliyetlerle artacak. Ben bir anne olarak bu festivalinin devamının gelmesini istiyorum.”
Büyüyünce tiyatro oyuncusu olmak istediğini söyleyen Deniz Durmaz da, “Tiyatroya geldiğim için çok mutluyum. Özgürlük Parkı’na tiyatro izlemeye daha önce birçok defa geldim. En büyük hayalim iyi bir oyuncu olup, sahneye çıkmak. Oyunu izlemek için sabırsızlanıyorum. Çok güzel bir oyun olacağını tahmin ediyorum.” dedi.

 “HER AKŞAM GELECEĞİZ”
Uzun yıllardır tiyatro ile ilgilenen drama öğretmeni Güney Saraçoğlu ise şunları söyledi: “Böyle bir etkinliğin açık havada yapılıyor olması çok güzel. Çocuklar alışveriş merkezlerinin içine hapis olmuyorlar. Yeşille iç içe olup, koşup oynuyorlar sonra gelip kendileri için hazırlanmış oyunu seyrediyorlar. Belediyemiz yıllardan beri çocuklarımız için güzel işlere imza atıyor. Çocuklara yönelik bu festival bunun en büyük örneği. Çocukların gelişimi ve kendilerini birey hissetmeleri için tiyatronun önemi çok büyük. Kadıköy Belediyesi bunun farkına çok önceden vardığı için genç zihinler için çalışmalar yapıyor. Başka kurumlardan da aynı hassasiyeti görmek istiyoruz. Oğlumla birlikte her akşam farklı bir oyun izlemeye zevkle geleceğiz.”

 
15. Kadıköy Belediyesi Çocuk Tiyatro Festivali programı şöyle

15 Temmuz Cuma Tiyatro 34 - ZAMAN MAKİNESİ 2 / ALBERT EINSTEIN
16 Temmuz Cumartesi Tiyatro Lika - ŞİŞKOLAR VE SISKALAR  
17 Temmuz Pazar Altınok Tiyatrosu - SİNDERELLA
18 Temmuz Pazartesi - Tiyatro Yeni Çizgi  - ASLAN KRAL KOCADİŞ İLE TIRMIK
19 Temmuz Salı Tiyatro Alkış - MAVİŞLER UZAYDA
20 Temmuz Çarşamba Tiyatro - Minerva MÜZİKSİZ ÜLKE
21 Temmuz Perşembe Tiyatroevi - TAVŞAN PATOS
22 Temmuz Cuma Komedya Yapım - KEDİLER VE FARELER MÜZİKALİ
23 Temmuz Cumartesi Mimbaz Tiyatro - İYİ DE GÜNEŞ NEREDE?
24 Temmuz Pazar Derme Tiyatro - KAYIP OYUNLAR PARK
25 Temmuz Pazartesi İstanbul Çocuk Sanat - KOMİK SİNCAP DODİ

ARŞİV