'Hayatımın Bilgisi' Kadıköy'de

Beyaz yakalı bir kadın çalışan tarafından yazılan ve iş yaşamına sıkışan bir kadının anlatan “Hayatmın Bilgisi”, 14 Mart’ta KaST Salon Kadıköy’de izleyenle buluşuyor.

12 Mart 2014 - 14:10

Semra ÇELEBİ

 
Münibe Millet tarafından oynanan tek kişilik oyun “Hayatımın Bilgisi” Mart ayında İstanbul’da farklı sahnelerde sergilenmeye devam ediyor. 
“Hayatımın Bilgisi” bir kadının hikâyesi. Tanıdık, bildik ve sıradan. Metroda yanımıza oturan, vapurda telefonunu kurcalayan. Hayatın koşturmacası içerisinde durmak bilmeksizin yuvarlanan. “Başka türlü bir şey”i arayan ama ne onu var edecek kadar güçlü ve cesur, ne de onu unutacak kadar ikiyüzlü olan. Aşık-mış, ait-miş, mutlu-ymuş gibi yapa yapa rolünde ustalaşan; aşık, ait, mutlu olan. Ama ne yaparsa yapsın, içindeki sesleri susturamayan. 
Beyaz yakalı bir kadın çalışanın, bir sunum sırasında benliğinin derinliklerine doğru çıktığı  yolculuğu anlatan oyun, kendisi de bir beyaz yakalı çalışan olan Özgür Akarsu tarafından yazıldı. Hayalleri, geçmişi ve toplumsal tanımlar arasında sıkışıp kalmış bir bireyin çığlığı olarak nitelendirebilecek “Hayatımın Bilgisi”nde Minibe Millet tek kişilik performansıyla 14 Mart Cumartesi akşamı KaST Salon Kadıköy’de olacak.
Oyuncu ve dansçı Münibe Millet, özel bir okulda eğitmenlik yapan bir öğretmen. Öğrencilik yıllarından itibaren birçok televizyon, dans ve tiyatro projesinde yer alalan Millet son olarak geçtiğimiz yıl, IDANS Avrupa Komisyonu’nun Kültür Programı tarafından desteklenen Jardin d’Europe ağı çerçevesinde gerçekleştirilen “Down to the Earth”  adlı çağdaş dans performansının koreograflığını yapmıştı.
Üniversite yaşamı boyunca İTÜ Sahnesi’nde sonrasında da Seyyar Sahne’de tiyatro yapan oyunun yazarı Özgür Akarsu ise şu anda özel bir şirkette çalışıyorr. Geçmişte Murat Uyurkulak’ın “Har” adlı romanı üzerine bir oyunlaştırma denemesinde bulunan yazarın “Hayatımın Bilgisi” ilk özgün metin çalışması olarak dikkat çekiyor.

ARŞİV