'Kütüphaneler Sizi Değiştirir'

Bu yıl 48. sini kutlayacağımız Kütüphane Haftası etkinlikleri “Kütüphaneler Sizi Değiştirir” sloganıyla başlıyor. 26 Mart-1 Nisan arası düzenlenecek etkinlikler, Kadıköy’e uğramadan geçmiyor!

22 Mart 2012 - 11:22

1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günüyle başlayan hafta, “Kütüphane Haftası” olarak kutlanıyor. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek olarak sıralanıyor. Bu yıl 48. sini kutlayacağımız Kütüphane Haftası; kütüphaneciler, kitap ve kütüphane dostları ve isteyen herkesin katılabileceği  gelenekselleşen yürüyüşle başlayacak. 25 Mart Pazar günü saat 15.00’te İstiklal Caddesi’nde “İstanbul Kütüphaneleri Yürüyor” adıyla gerçekleştirilecek yürüyüş, programın ilk etkinliği olarak dikkat çekiyor. Kütüphanelerin sahip olduğu kaynaklar ve sunduğu hizmetler aracılığı ile  bireysel ve toplumsal değişimlere kaynaklık etme rolünü vurgulayan bu ana tema çerçevesinde çeşitli bilgilendirme aktivitelerinin yer alacağı yürüyüşe tüm İstanbul halkı davetli.
 

KADIKÖY KİTAP DOSTLARINI BEKLİYOR
48. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıköy Belediyesi bünyesindeki kütüphaneler başta olmak üzere Kadıköy’ün birçok merkezinde etkinlikler düzenlenecek. İşte Kadıköy’ün “Kütüphane Haftası” etkinlik programı:
-28 Mart/10.00/Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi:
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetim Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr.İşıl İlknur Sert söyleşisi.
-28 Mart/10.00/Kadıköy Anadolu Lisesi:
İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Konya söyleşisi
-28 Mart/13.00/Kadıköy Anadolu Lisesi:
Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Berat Birfin Bayraktar söyleşisi
-28 Mart/15.00/Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi:     
Yazar Ferhat Özen ile söyleşi
-31 Mart/16.00/Kadıköy Belediyesi Kemal Tahir Halk Kütüphanesi:
Yazar Nevzat Çelik ile söyleşi
 
Hazal KARATAŞ

ARŞİV