'Nostalji bize mutluluk veriyor'

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Yazlık Sinema Günleri 22 Temmuz’da başladı. Yazlık sinemanın ilk haftasında açık havada film izleyenler duygularını gazetemize anlattı

28 Temmuz 2016 - 14:42
Kaan DERTÜRK
Kadıköy Belediyesi, sıcak yaz akşamlarında Kadıköylüleri yıldızların altında film izleme keyfi ile buluşturmaya devam ediyor. Kışın sinema salonlarında kapalı gişe izlenen birbirinden güzel altı film, altı ayrı parkta izleyici ile buluşuyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Yazlık Sinema Günleri, 22 Temmuz Cuma günü Meltem Bozoflu’nun yönetmenliğini yaptığı ‘Dedemin Fişi’ adlı film ile açılışını gerçekleştirdi. 23 Temmuz Cumartesi günü ise izlenme rekorları kıran Düğün Dernek 2, izleyenleri kahkahaya boğdu.
Eski yaz akşamlarının vazgeçilmezi olan yazlık sinemalar önümüzdeki iki hafta boyunca cuma ve cumartesi günleri saat 21.00’de; Doğa Parkı, Moda Parkı, Fenerbahçe Parkı, Koşuyolu Mahalle Evi, Kriton Curi Parkı ve Kadıköy Akademi bahçesinde gösterimde olacak. Ücretsiz olarak gerçekleşen Yazlık Sinema Günleri, 6 Ağustos Cumartesi Çağan Irmak’ın Nadide Hayat filmi ile sona erecek.

“İHTİYACIMIZ VAR”
Yazlık sinemanın ilk haftasında, film izlemeye gelenlere düşüncelerini sorduk. Küçük torunu ile birlikte Moda Parkı’na, Düğün Dernek 2 filmini izlemeye gelen Yıldız Diken, sinema günleri hakkında şunları söyledi: “Uzun yıllardan beri Kadıköylüyüm. Eskilerden kalma nostaljiyi, parkların içinde yeniden yaşıyoruz. Nostalji bizlere mutluluk veriyor. Gelecek hafta yeniden film izlemeye gelmek istiyorum. Çünkü buna ihtiyacımız var. Ülkenin içinde bulunduğu karışıklıktan ötürü herkes stres içinde. Bu hengâmede insan, kafa dağıtmak istiyor. Parkların içinde yapılıyor olması bu yüzden ayrı güzel olmuş. Bir yandan yeşilliklerin içinde çayınızı yudumlarken bir yandan da açık havada film izleyebilirsiniz. Moda’da, Potlaç Pazarı’nın yanı başında olması da büyük renk katmış. Tezgâhları geze geze filme geldik. Şimdi ise biraz gülmek için filmin başlamasını bekliyoruz.”

“KARTAL’DAN GELİYORUM”
Yazlık sinema için Kartal’dan geldiğini söyleyen Mustafa Ümit Çiçin ise, “Kadıköy Belediyesi’nin yapmış olduğu etkinliklerden haberdar olmak için düzenli aralıklarla internet sitesini kontrol ediyorum. Siteyi en son kontrol edişimde yazlık sinemadan haberdar oldum. Bu benim ikinci gelişim. Önceki akşam Dedemin Fişi adlı filmi Moda Parkı’nda izledim. Muhakkak pazar gününe de bir film konulmasını isterdim. Eğer olsaydı, pazar günü de seve seve gelirdim. Çok hoş bir olay çünkü. Artık böyle etkinlikler kalmadı ve neredeyse yapılmıyor. Yapıldığı zaman insan kaçırmak istemiyor. Organizasyonun, parklarda yapılıyor olması doğru bir adres olmuş. Eğer AVM’lerde yapılıyor olsaydı, bu kadar zevk almayabilirdim. Yazın konseptine uygun bir program gerçekleşiyor.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

“ÇOCUĞUM DA GÖRSÜN İSTEDİM”
‘Geçen yazdan beri Yazlık Sinema Günleri’ni takip ediyorum’ diyen Ölmez ailesinden baba Cengiz Ölmez, “Yeldeğirmeni’nde oturuyoruz. Yaklaşık 40 yılı aşkın süredir Kadıköylüyüm. Sokaktaki afişler aracılığıyla açık hava sinemasının bu yıl da yapılacağını öğrendim. Küçüklüğümde, Yoğurtçu Parkı’nda yazlık sinemalar yapılırdı. Özlediğimiz bir değerdi. Çocuğum da görsün dedim. Ailecek bugün buradayız.” şeklinde konuştu.
Yeşillikle iç içe bir ortamda film izlemenin özel olduğunu söyleyen anne Yüksel Ölmez de, “Önceki sene Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda film izlemiştik. Bu yıl ise Moda Parkı’ndayız. Sıcak yaz gününde evlere kapalı kalmaktansa, doğanın tam kalbinde film izlemeyi tercih ediyoruz. Özellikle komedi filmlerinin çoğunlukta olması iyi olmuş. Çocuklarımızla birlikte gülerek izleyebiliyoruz.” dedi.

“ANNEMLER HEP ANLATIRDI”
Doğma büyüme Kadıköylü olan Damla Kadıoğlu ise yazlık sinemada film izlemeye ikinci gelişinin olduğunu belirterek, “Arkadaşım vasıtası ile sinema günlerinden haberim oldu. Fazlasıyla eğlendiğimi söyleyebilirim. Açık havada film izlemek çok farklıymış. Annemler hep ‘Açık hava sinemaları daha güzel geçiyordu’ diye anlatırlardı. Hakikaten öylemiş meğer. Müsait olduğum müddetçe katılmak isterim. Böyle güzel bir etkinliğin her yaz devam etmesini istiyorum.” dedi.

Yazlık Sinema Günleri’nin programı şöyle:
29 Temmuz Cuma 21.00 / Toprağın Çocukları
30 Temmuz Cumartesi 21.00 / Kocan Kadar Konuş Diriliş
5 Ağustos Cuma 21.00 / Kardeşim Benim
6 Ağustos Cumartesi 21.00 / Nadide Hayat


 

ARŞİV