'Sıra dışı Savcı' İsmet Efe eserleriyle CKM'de

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmet Efe’nin Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan ilk kişisel sergisi, 19 Aralık 2012-5 Ocak 2013 tarihleri arasında gezilebilir.

20 Aralık 2012 - 14:53

Mustafa SÜRMELİ 
 
Mesleğinde olduğu kadar sanatıyla da adından söz ettiren Kadıköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmet Efe’nin ilk kişisel resim sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. 19 Aralık 2012-5 Ocak 2013 tarihleri arasında açık kalacak serginin açılışı Kadıköy sanat camiasında büyük ses getirdi. 19 Aralık 2012 Çarşamba günü gerçekleşen açılışa Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, hukuk ve sanat camiasından önde gelen isimler katıldı. Yaklaşık 8 yıldan bu yana Kadıköy’de görev yapan ve sanata olan ilgisiyle yakından tanınan Sanatçı Savcı İsmet Efe, Anadolu ve İstanbul’daki görevleri sırasında da sanatı yaşamından eksik etmedi ve devamlı üretti. Daha önce çeşitli karma sergilere katılan sanatçının Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan sergisi ise ilk kişisel sergisi olma özelliğini taşıyor.

BU İLGİ BANA GÜÇ VE ENERJİ VERDİ
Sanat denilince Kadıköy’ün farklı bir yere sahip olduğunu ve ilk kişisel sergisini açmanın kendisine Kadıköy’de nasip olduğunu belirten Efe, “40 yıldır sanatın içindeyim. Bu süre zarfında daha çok karikatürle ilgilendim. Son 15 yıl resim sanatına ağırlık verdim. İlk kişisel sergimde aldığım olumlu yaklaşımlar beni mutlu etti. Bu ilgi bana güç ve enerji verdi” dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk ise Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nin her zaman olduğu gibi yine önemli ve özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade ettiği konuşmasında, Savcı İsmet Efe’ye hem mesleki hem de sanat yaşamında başarı ve mutluluk diledi.
 

ARŞİV