'Tiyatro bahardır…'

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Kadıköy’ün pekçok sahnesi perdelerini ücretsiz açacak. Kadıköy Tiyatroları Platformu ise bir yürüyüş düzenliyor

24 Mart 2016 - 13:56

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, pek çok tiyatro sahnesinin, izleyiciyi ücretsiz oyun izlemeye davetiyle kutlanıyor. Yılda bir kez sahnenin üstündekiler ve önündekiler, bu ölümsüz sanatın keyfini birlikte çıkarıyor, değerini bir kez daha anlıyor…
Kadıköy Belediyesi’ne bağlı kültür merkezlerinde de Pazar gününe denk gelen bu özel günde oyunlar izleyiciyle ücretsiz buluşacak. O gün, Barış Manço, Caddebostan ve Kozyatağı kültür merkezlerinde sahneye çıkacak olan Tiyatro Fora, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Tiyatro Tem ve Küçük Salon ile birlikte Okan Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi tiyatro bölümü öğrencileri, oyunlarını ücretsiz oynayacak.

PLATFORMDAN İLK YÜRÜYÜŞ
Bu yıl Kadıköy’de bir ilk de gerçekleşecek. Bir süredir toplantılarda biraraya gelen Kadıköy Tiyatroları Platformu, Dünya Tiyatrolar Günü’nde Kadıköy’de bir yürüyüş düzenleyecek.
Platform üyesi tiyatrolar, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü için ortaklaşa yazdıkları bildiriyi, Kadıköy'ün meydanlarında ve kendi salonlarında seyirciler ile paylaşacak. 27 Mart Pazar günü saat 13.00'de Altıyol'dan başlayacak olan Kadıköy Tiyatroları Yürüyüşü beş farkı noktada çeşitli etkinlikler ile sürecek.
Platform tarafından bu yıl ilk kez yazılan Dünya Tiyatrolar Bildirisi’nin bir bölümünde şu ifadelere yer veriliyor: “Tiyatro bahardır, baharla birlikte çiçekler açar, doğa yeşile döner. İnsanlığın en açmaz çiçeklerini açtırır tiyatro. Yaklaşın girin o bahçeye, çiçeklerini sulayın, kokusunu çekin içinize. Çekin ki; içinde kıvrandığımız düğümler bir an evvel çözülsün.”

 

ARŞİV