'Ve şiir geri döndü'

Artshop Yayınevi yeni yayınlanan şiir kitaplarını tanıtmak için Kadıköy’de şairlerinin de katıldığı bir etkinlik düzenledi

25 Şubat 2016 - 15:48
Kadir İNCESU
Pasaj Cook&Book’da düzenlenen etkinlikte Tarık Günersel “Gezi”, Elif Sorgun “Bu Fotoğrafı Ben Çektim”,  Fügen Kıvılcımer “Kömür Yarası/Soma Şiirleri Seçkisi”, İsmail Biçer “Sus Alfabesi”, Volkan Hacıoğlu “Budapeşte Radyosu” ve Neslihan Su “Yeraltında Gülme Krizi” adlı kitapları üzerine okurlarıyla sohbet etti, şiirlerini okudu. Nükhet Eren ve Aysel Karaca ise Papirüs dergisinin Ocak-Şubat 2016 tarihli 15. sayısında kapak konusu yaptıkları Mahmut Yesari üzerine konuştu. İlkokul 3. sınıf öğrencisi Deniz Tarık Günersel’in, 2. sınıf öğrencisi Ada da Neslihan Su’nun şiirlerini okudu.

“ŞİİR KENARDA KALMIŞTI”
Artshop Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Vedat Akdamar etkinlik öncesi yaptığı kısa konuşmada “8 yıllık süreç içerisinde yayımladığımız 720 kitaptan 582’i şiir kitabı. Bunların 82’si çeviri şiir. Şiir bizim için çok özel bir alan. Büyük yayınevleri şiir kitabı yayımlamıyor.
Şiir kenarda kalmıştı. Şiiri önemsedik. Yayınevimizin sloganı da ‘Ve şiir geri döndü’.
Bünyemizde Papirüs ve Absent adlı dergileri de yayınlıyoruz.” dedi.
Daha sonra ise yeni kitapları yayımlanan şairler söz alarak kitapları üzerine açıklamalarda bulunup, şiirlerini okudu.

PAPİRÜS YESARİ’YE AYRILDI
2016 yılının ilk Papirüs’ü edebiyatımızın yitik şairlerinden, onlarca romanı ve tiyatro oyunu, yüzlerce öyküsüyle gazete yazısına rağmen, adı neredeyse tamamen unutulmuş yazar “Mahmut Yesari”ye ayrıldı. 1920’li yıllardan 1945 yılında vefatına kadar durmandan, usanmadan tıpkı bir yazı makinesi gibi üreten Mahmut Yesari’yi ele alan NEYYA- Nükhet Eren Yaratıcı Yazarlık Atölyesi- ekibi, yaptığı araştırmasının ardından hazırladığı Mahmut Yesari Sempozyumu,  Belgeseli,  oyunu ve öyküleri ile Mahmut Yesari’ye olan vefa borcunu ödemeye çalışıyor bir nebze. Koşuyolu Mahalle Evi’nde çalışmalarını sürdüren NEYYA- Nükhet Eren Yaratıcı Yazarlık Atölyesi- ekibi tarafından çıkarılan Papirüs, iki ayda bir çıkıyor ve sadece İstanbul’da değil pek çok şehirde okurla buluşuyor.

 

ARŞİV