100. yıla özel

İçinde bulunduğumuz 2017 yılı, Darülelhan’ın kuruluşunun 100. Yıldönümü olarak kutlanıyor

23 Kasım 2017 - 10:08

Darülelhan, bugün Kadıköy rıhtımda bulunan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın 100 yıl önce ilk tohumlarının atıldığı ve Türk müzik hayatının ilk eğitim kurumu olarak dikkat çekiyor. Bu özel yıl kapsamında Kadıköy’de çeşitli etkinlikler olacak.

Bu kapsamda 26 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Süreyya Operası’nda “Darü’l-Elhân’dan Günümüze İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” başlıklı bir panel yapılacak. Bu panelde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın tarihi köklerinde yer alan Dârü’l-Elhân’dan günümüze uzanan süreçte kuruma ait eğitim, sanat ve kültür politikaları ele alınacak. Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir’in moderatörlüğündeki panelde, Prof. Aygül Günaltay, Prof. Dr. Mehmet Alkan, Prof. Dr. Namık Sinan Turan, Dr. Murat Katoğlu konuşmacı olacak.

Ardından, saat 15.30’da  “Bizim Sesimiz” adlı fuaye konseri olacak. Türk bestecilerinin vokal eserlerinden seçmelerin seslendirleceği konserde, piyanoda Verda Karaçil Cerit eşliğinde Opera Anasanat Dalı Öğrencileri sahne alacak. Aynı günün akşamı da saat 20.00’de de  “Darü’l-Elhan 100. Yıl Kutlama Konseri” yapılacak. Konserde Orkestra Şefi: Prof. Ramiz Malik Aslanov eşliğinde, A.AdnanSaygun’un “Yunus Emre” oratoryosundan parçalar ve Ulvi Cemal Erkin’in “Köçekçe” Orkestra Süiti seslendirilecek.


ARŞİV