100 yıllık tarih bu sergide

Erenköy Kız Lisesi’nin 100 yıllık geçmişini anlatan sergi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergide okulun 100 yıllık tarihine tanıklık eden fotoğrafları, kıymetli eşyaları, belgeleri ve anıları görmek mümkün

24 Mayıs 2017 - 14:47

Erenköy Kız Lisesi, 2016 yılında lise eğitiminde 100 yılı geride bıraktı. Editörlüğünü Elif Sungur ve Belgesel Sinemacı Yrd. Doç. Dr. Hakan Aytekin’in yaptığı “Genç Fidanlar Bahçesi, Erenköy İnas Sultanisi’nden Erenköy Kız Lisesi’ne, 1916-2016” adlı kitabı okurlar  ile buluştu.

Kitabın devamı olarak, 20 Mayıs 2017 tarihinde “Genç Fidanlar Bahçesi” adlı sergi Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergide EKL’nin 100 yıllık tarihine tanıklık eden fotoğrafları, kıymetli eşyaları, belgeleri ve anıları görmek mümkün.  11 Haziran tarihine dek açık olacak sergiyi gezenler, eğitimde kadınların ve kurumsallaşmanın önemini de hissedecekler. 

ÖNCÜ KADINLAR KONUŞULACAK

27 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da ise yine Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde, “Erenköy Kız Lisesi’nde Yetişen Rol Model Kadınlar” paneli düzenlenecek.

Erenköy Kız Lisesi’nden 1921-1934 yılları arasında mezun olan kadınların çoğu o güne kadar sadece erkeklerin söz sahibi olduğu Cumhuriyet Türkiye’sinde başarılı çalışmalar ortaya koyarak kendilerine haklı bir yer edindiler ve alanlarında öncü kadınlar oldular. İlk kadın gök bilimci Prof.Dr.Nüzhet Gökdoğan, ilk kadın mimar Prof.Dr.Leman Tomsü ve Münevver Belen, elektron mikroskopisinin öncüsü Prof. Dr. Türkan Erbengi, ilk kadın su mühendisi Mülhime İnce ve hemşireliğin ve hemşirelerin bu gününü hazırlayan kuşağın nadir temsilcilerinden Prof. Dr. Perihan Velioğlu’nun öykülerinin paylaşılacağı panele Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu, Doç. Dr. Feryal Saygılıgil, Prof. Dr. Ramazan Demir, Prof. Dr. Sevgi Oktay, Yrd.Doç.Dr.Hakan Aytekin ve öğretim görevlisi Elif Sungur konuşmacı olarak katılacak. 


ARŞİV