1000'lik koro!

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Korolarının yılsonu toplu konseri, Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’sunda Şef Doç. Çetin Körükçü yönetiminde bin koristin katılımı ile gerçekleştirildi

03 Temmuz 2015 - 10:21
Kadıköy Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 70’i aşkın Türk Sanat Müziği Amatör Korosu, koristlerin katılımı ile 2014-2015 çalışma dönemini bir açık hava konseri ile noktaladı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköylülerin sanata olan ilgi ve alakalarının yoğun olmasının Kadıköy’ün bir kültür sanat şehri haline gelmesinde önemli rol oynadığını,  göreve geldiklerinden bu yana Kadıköy’ün kültürel tarihine sahip çıktıklarını, tarihi binalara hayat vermek için restorasyonlarını yaptıklarını, yeni kültür merkezleri açtıklarını ve açacaklarını söyledi. Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu da belediye bünyesinde faaliyet gösteren yüzü aşkın koro bulunduğunu, bunların içinde en fazla sayıyı Türk Sanat Müziği Koroları oluşturduğunu, ardından Türk Halk Müziği ve Klasik Batı Müziği Koroları ile orkestralarının sırasıyla yer aldığını ifade etti.
Büyük Koro’nun şefliğini Okan Üniversitesi Konservatuarı Kurucu Öğretim Görevlisi, TRT Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Doç. Çetin Körükçü yaptı. Amfi Tiyatroyu dolduran binlerce izleyici, çalınan şarkıların sözlerini ekrandaki barkovizyondan takip ederek,  büyük koroya eşlik ettiler. Ses sanatçıları Nihal Arda, Oktay Diran, Cihat Hırçın, Caner Bakır, Göknil Bişak, Mehmet Özkaya, Recep Alper Çevirel, Atilla Yelken, Şule Mandık,  Taner Tamer,  Sevinç Çelebi, Hüsnü Çakman, Cem Adalı, Atilla Yelken, İbrahim Şirin, Ömer Öcal, İlter Burak Kalay, Ayşe Sağyaşar, Doğan Tanyer gibi bazı koro şefleri program aralarında birer şarkı ile solo yaptılar. Bin kişilik Büyük Koro’yu yönetimi ile hayranlık uyandıran Şef Çetin Körükçü de gecede ısrarları kıramayarak küçük bir konser verdi. Gece,  tüm koro şeflerinin birlikte söyledikleri şarkılar ile sona erdi.

ARŞİV