11. defa canlandıracaklar!

​Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali, bu sene 11. kez animasyon sevenleri buluşturuyor.

17 Ekim 2023 - 13:08

Canlandıranlar Derneği tarafından düzenlenen Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali, Ekim ayının son haftası animasyon severlerle buluşuyor. Bu sene 23-29 Ekim tarihleri arasında, 11. kez düzenlenen festival kısa ve uzun metraj film gösterimleri, yarışma bölümü, okul gösterimleri, söyleşi ve atölye etkinlikleri ile animasyon dünyasının Türkiye'deki buluşma noktası olmaya devam edecek. Bu yıl festivalin teması; ortak üretim, dayanışma ve yardımlaşmaya vurgu yapmak üzere ‘Elden Ele Animasyo’n olarak belirlendi.

Festival bu yıl Taksim'deki Institut Français ve Kadıköy'deki Müze Gazhane olmak üzere iki ana mekanda yapılacak. Programında 14'ü Türkiye yapımı olmak üzere 78 kısa yarışma filmi, 10 kısa yarışma dışı film ve 4 uzun metraj filmin yer aldığı festivalde film gösterimlerinin yanı sıra tarihi kayıtlar olarak nitelendirilebilecek önemli söyleşiler ve ilgi çekici atölye çalışmaları da gerçekleşecek.

Gazhane’de Film Okuması

Müze Gazhane’nin Salı günleri yapılan film okumaları için Beykoz Üniversitesi Animasyon ve Çizgi Film Bölüm Başkanı Selen Çalık bir sunum yapacak. Canlandıranlar Festivali kapsamında, Müze Gazhane ve Institut Fançais’de animasyon sever yetişkinler, gençler ve çocuklar için çeşitli ücretsiz atölyeler yapılacak. Yürütücülüğünü Kaan Tanhan’ın yapacağı Müze Gazhane’de gerçekleşecek Etkileşimli Animasyon Atölyesi, animasyonda deneysel, teknolojik ve yenilikçi yaklaşımlara ilgi duyanlara özellikle hitap ediyor. Yütütücülüğünü Ferhat Akbaba’nın yapacağı, Müze Gazhane’de gerçekleşecek Zoetrop Yapımı Atölyesi’nde de zoetropun ne olduğu ve nasıl çalıştığına odaklanılacak, daha sonra, uygulamalı olarak her katılımcı kendi zoetropunu tasarlayacak.

 


ARŞİV