13-22 Mart 2015 HAFTANIN KAÇMAZLARI TİYATRO

13-22 Mart 2015 HAFTANIN KAÇMAZLARI TİYATRO Eski ve Yeni Tüfekler Bizim Tiyatro, yeni oyunu Eski ve Yeni Tüfekler i Kadıköy'de sahnelemeye devam ediyor. Zafer Diper'in yazıp yönettiği...

16 Aralık 2016 - 13:17
13-22 Mart 2015

HAFTANIN KAÇMAZLARI

TİYATRO
Eski ve Yeni Tüfekler
Bizim Tiyatro, yeni oyunu Eski ve Yeni Tüfekler i Kadıköy'de sahnelemeye devam ediyor. Zafer Diper'in yazıp yönettiği oyun; belgesellerden yararlanıyor, dünyada sol'un geçirdiği evrelere koşut olarak Türkiye'de 1940'lardan başlayarak Eski Tüfekler in yaşam öykülerinden, günümüzde Gezi'ye (Yeni Tüfekler) dek uzanan tarihsel süreci anlatıyor.Oyunu sahneye koyan Zafer Diper, oğlu Memetcan Diper ile oynuyor.
Eski ve Yeni Tüfekler, 20 Mart Cuma 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi, 27 Mat Cuma ise Barış Manço Kültür Merkezi'nde. Bilet fiyatı: Tam 30 TL, İndirimli 20 TL.
Adres: CKM Bağdat Caddesi Haldun Taner sok. No:11 / 0216 467 25 68

KONSER
Mülemma şarkılarhellip;
Siyah veya beyaz olmayalım, sadece kırmızı, sadece mavi de olmayalım artık. Hem yağmur hem güneş olsun ki gökkuşağını doğurabilelim,rengârenk (mülemma) olalım. Avazımız çıktığı, dilimiz döndüğü kadar sizlerle paylaşmak istiyoruz, o bize nefes aldıran çok sevdiğimiz şarkıları mana etrafında toplanarak. diyor Mülemma grubu.
Semra Veka Bilici (vokal), Gülbahar Kavcu (vokal), Ruşen Filiztek (bağlama, kopuz)
Sezgin Yaman (kamança) ve Kerem Can Aslan (vurmalılar)'dan oluşan grubun konseri 15 Mart Pazar 21.00'de Gitar Cafe'de. Giriş: 20 TL
Adres: Caferağa Mah. Sakızgülü Sk. Taranto Apt. No:7/1 Kadıköy / 0216 348 60 55


SERGİ

Resimlerde lsquo;Son Mutasyon'
Feyzan Alasya'nın lsquo;Son Mutasyon' adını verdiği resim sergisi Galeri Diani'de 14 Mart Cumartesi günü açılıyor. Alasya'nın sanatçı Tarık Kartal ile insanlık üzerine yaptığı sohbet önce hikâyelere dönüşüyor sonra tuvallerde hayat buluyor. Sergi 4 Nisan'a kadar görülebilir.
Adres: Rasimpaşa Mah. Uzun Hafız Sok. No: 96/1 / 0533 236 31 34

D-evrim? Dijital çağda KİTAP
D-evrim? Dijital çağda KİTAP sergisi, kitabın dünü, bugünü ve yarınını masaya yatırıyor. Saint Joseph Fransız Lisesi'nde 17 Mart Salı günü açılacak sergi kapsamında, okulun kurucusu olan Frerlerin yüz elli yıllık kütüphanesinden örnekler, sanal kitap uygulamalarıyla birlikte sergilenecek. Sergi 30 Nisan'a kadar görülebilir.
Adres: Dr. Esat Işık Cad. No: 66/11 Kadıköy / 0216 414 52 60


Gönül telimizi titretenlerhellip;
Düş Yolcusu Sanat Durağı, Rüstem Ersöz'ün Gönül Telimizi Titretenler adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Belgesel niteliği taşıyan bu sergide Muhlis Akarsu'dan Muharrem Ertaş'a, Aşık Veysel'den Ruhi Su'ya otuz dört halk ozanının portreleri sergileniyor.
Sergi 14 Mart ndash; 27 Mart tarihleri arasında Düş Yolcusu Sanat Durağında gezilebilir.
Adres: Cemil Topuzlu Cad., Hasan Ali Yücel Sok., No 2 B Blok D. 3 Çiftehavuzlar /
0216 386 99 03


HAFTANIN PUSULASI


KİTAPLIK
Korsanlar Güverteye
Bu hafta kitaplığımıza çocukların ilgiyle okuyacağı bir kitap koyuyoruz. The World of Children Ödülü ne layık görülen İtalyan yazar Sebastiano Ruiz Mignone'un müthiş serüveniKorsanlar Güverteye,serinin ikinci kitabı Ateşkusan'ı Batırın'la devam ediyor. Delal Arya'nın çevirisiyle 10 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları'ndan çıkan serinin ikinci kitabında heyecan artarak devam ediyor. Can Yayınları / 128 Sayfa / 10,50 TL

Kadıköy İmge Kitabevi'nden aldığımız bilgiye göre haftanın çok satan kitapları şöyle:

Türkiye İktisat Tarihi 1908-2009 /Korkut Boratav / İmgeYayınları / 248 Sayfa / 19 TL
Siyasi Tarih 1918-1994/ Oral Sander/ İmgeYayınları / 605 Sayfa / 36 TL

ALBÜM
Çekmeceler
YönetmenleriM.Caner AlperveMehmet Binay'ın,6 Mart'ta vizyona giren yeni filmi Çekmeceler in orijinal film müzikleri; tüm dünyada Drawers ismiyle dijital marketlerde satışa çıktı! Toplam 27 parçanın yer aldığı albümde; müzisyen HasanÖzsüt'ün orijinal besteleri bulunuyor. Albüm, Los Angeles'ta yaşayan film müziği kompozitörüHasan Özsüttarafından 6 aylık bir çalışma sonunda hazırlandı. Dinleyenleri çocukluğuna götürecek tınılar sunmayı amaçlayan Özsüt; orkestrasyonda, lsquo;müzik kutusu'nu anımsatan celesta ve fagot gibi masalsı enstrümanlara yer verdi.Işıl Özsüt'ün vokalleriyle hayat verdiği ve tamamı, genç Türk müzisyenlerden oluşan bir klasik müzik orkestrası tarafından seslendirilen eserler; İstanbul'da Babajim stüdyolarında kaydedildi.

Yeni çıkan albümler
Sertab Erener / Tesadüf Aşk / DMC
İhsan Güvercin / Bal Dudağı / Sony Music
Özlem Bulut / Aşk / DMC

DVD

Interstellar - Yıldızlararası
Ünlü yönetmen Christopher Nolan, insanlık tarihinin en önemli görevini üstlenen bir grup araştırmacının çarpıcı hikayesiyle kamera arkasına geçiyor. Oscar ödüllü Matthew McConaughey çiftçilik yaparak geçimini sağlayan eski bir pilottur. Ailesini ve kaynakları tükenmek üzere olan dünyayı geride bırakarak, insanlığın yıldızların ötesinde bir yaşam sürdürmesinin mümkün olup olmayacağını öğrenmek için başka galaksilere keşfe çıkar. Başarılı oyuncular Oscar ödüllü Anne Hathaway ve Oscar adayı Jessica Chastain'in de rol aldığı film, New York Post gazetesi yazarı Lou Lumenick tarafından quot;bu yüz yılın en etkileyici film deneyimlerinden biriquot; olarak nitelendiriliyor. Warner Bross / 25 TL


ARŞİV