14. Türksoy Opera Günleri konseri Süreyya'da!

Türksoy Opera Günleri’nin 14.sü Mersin ve Girne’nin yanı sıra İstanbul’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleştirilecek.

23 Haziran 2011 - 10:59

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Türksoy Genel Sekreterliği çatısı altında gerçekleştirilen ve teşkilatın büyük katılımlı projelerinin başında gelen Türksoy Opera Günleri’nin 14.sü 22-28 Haziran 2011 tarihlerinde Mersin, Girne ve İstanbul’da gerçekleştiriliyor.
Etkinliğin ilk etabı 22 Haziran Çarşamba günü tek programla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Opera Genel Müdürlüğü Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Mersin Kültür Merkezi’nde, ikinci etabı 24-25 Haziran günlerinde yine orkestra eşliğinde iki gece iki farklı programla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Kalesi’nde, üçüncü etabı ise 28 Haziran Salı günü de piyano eşliğinde İstanbul Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda yeniden sanatseverle buluşacak.
1994 yılında başlayan ve on yıl üst üste gerçekleştirilen Türksoy Opera Günleri; 2003 yılında beş yıllık bir kesintiye uğradıktan sonra 2008 yılında tekrar sahne almıştı.
Mersin’de Mersin Büyükşehir Belediyesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Opera ve Bale Genel Müdürlüğü Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, İstanbul’da ise Kadıköy Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen 14. Türksoy Opera Günleri’ne bu yıl Kazakistanlı Orkestra Şefi Nurzhan Baibussinov yönetiminde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan Hakasya, Başkurdistan, Kırım ve Gagavuz Yeri olmak üzere on ülkeden on üç sanatçı katılacak.


ARŞİV