15 soru, 15 cevap, 15 kitap

ODTÜ Yayınları tarafından çıkarılan 15 soru, 15 cevap, 15 kitap serisi i çocukların hem merak ettikleri konular hakkında bilgi sahibi olmasına ve kendi ilgi alanlarını keşfetmesine yardımcı oluyor

08 Eylül 2023 - 11:33

Tarih ne işe yarar? Sıfır yılından önce ne vardı? Neden bu kadar çok harita var? Tarih neden bu kadar sıkıcıdır? Ekonomi nedir? Yoksulluk neden var? Bitkiler hareket eder mi? Bitkilere isimlerini kim verdi?  Denizde ve uzayda da bitkiler var mıdır? Çocukların merak ettiği, büyüklerin ve öğretmenlerin zaman zaman yanıtlamakta zorlandığı bu sorular ve yanıtları ODTÜ Yayınları tarafından 15 soru,15 cevap,15 kitap serisine dönüştürüldü.

EĞLENCELİ BİLGİ

10 yaş üstü okurlar için hazırlanan seride şimdilik Para ne içindir? Ağaçlar konuşur mu? Beyin Nasıl Çalışır? Bugün Şimdiden Dün müdür? isimli kitaplar yer alıyor. Çevre, tarih, ekonomi, insan hakkında pek çok soruya çocukların anlayabileceği dilden cevap veren 15 soru serisi kitaplarında çocuklar temel kavramları açık ve anlaşılır kelimeler, somut örnekler, birbirinden güzel çizimler, karikatürler ve oldukça eğlenceli bir anlatım dili ile öğrenebilecekler. Basit ve eğlenceli bir anlatımda çocuklara merak ettikleri konular hakkında bilgilerin yer aldığı kitaplarda aynı zamanda çocukların ilgisini çekecek ekstra sorular, cevaplar, bilgiler ve düşünme antrenmanları da bulmak mümkün.

Çocukların dünyaya ilişkin farkındalık kazanmalarını ve ekonomiden tarihe, teknolojiden iklime kadar çeşitli konularda bilgi sahibi olmalarını amaçlayan kitaplar Pierdomenico Baccalario, Federica Taddia ve Bruno Maida tarafından yazıldı. Kitapların çevirisi ise Bahar Ulukan’a ait.

Alanında uzman kişilerin yardımlarıyla yazılan bu kitaplar sayesinde çocuklar, hem farklı konulara ilişkin derinlemesine bilgiye sahip olacak hem de bu sayede kendi ilgi alanlarını keşfedebilir.

15 Soru serisi kitaplarına yayınevinin sitesi olan https://www.odtuyayincilik.com.tr/urun/arama/1?tag=15  web sitesi ve diğer tüm online kitap satış sitelerinden ulaşabilirsiniz 


ARŞİV