2021’in ilk oyunları

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde tiyatro gösterimleri devam ediyor. Pandemi nedeniyle fiziki mesafe kurallarına uygun hazırlanan salonda tiyatro özleminizi gidermek isterseniz işte yılın ilk ayında izleyebileceğiniz oyunlar…

31 Aralık 2020 - 14:11

  • Bir İdam Mahkûmunun Son Günü / 6 Ocak 18.00

Perdesiz Tiyatro’nun Victor Hugo’nun eserinden uyarladığı bu tek kişilik oyunda Tufan Avşar oynuyor.  Oyunla ilgili şu ifadelere yer veriliyor: İşlediği suçtan dolayı idama mahkûm edilen bir insanın, son ana kadar paramparça oluşunun hikâyesidir bu. Parçaları takip ederek, kalanları elimizde birleştirerek insanlığı(mızı) ve adaleti(mizi) sorgulamanın hikâyesidir.  (Bilet Fiyatı: 40 TL)

  • Romeo ve Juliet – “Son Durak” / 12 Ocak 18.00

İnsanlık Komedyası ekibinin sahneye koyduğu eseri Elif Solak Tokatlı yazdı, oynayanlar ise Neşe Metin, Serhat Özbek ve Halil Demir.

Gitmeye karar vermiş bir kadın, bir erkek… Ellerinde yanlarından hiç ayırmadıkları bavulları… Otobüse önce binebilme arzuları, çocuksu itişip kakışmalardan birbirini bir kaşık suda boğacak bir güç savaşına dönüşür. Otobüsün varlığını bile unuturlar. Aralarındaki bu tartışmalar ayrılık noktasına getirir bu çifti, ama birbirine gizli bir iple bağlı olan bu çift her seferinde barışmanın bir yolunu bulur. Aslında buna mecburdurlar...

Bir Shakespeare tragedyası, trajikomik uyarlamasıyla bu toprakların geleneklerine de selam çakan bir insanlık komedyasına dönüşüyor. (Bilet Fiyatı: 50 TL)

  • Düğüm / 14 Ocak 18.00

Ezgi Gürçay’ın kaleme aldığı oyunda yine Gürçay ile birlikte Burçin Kekeç, Cem Güzel ve Hikmet Peker rol alıyor.

Evlilikten korkan Metin ile evliliği bir hedef olarak gören Pelin’in 7 senelik birlikteliklerinden sonra düğün günlerini konu alan Ada Sanat Tiyatrosu’nun oyunu, çiftin renkli kişilikli ve hayatlarının en olmayacak anlarında bile ortaya çıkan arkadaşları Hülya ve sevgilisi ile bir düğünün nasıl düğüme dönüştüğünün komik hikâyesi. (Bilet Fiyatları: Tam 50 TL, Öğrenci 30 TL)

  • Bir Serenadın Sonu / 15 Ocak 18.00

Konsept Sahne’nin usta şair Sabahattin Ali’nin şiirlerinden uyarladığı oyunda Burak Uyanık yer alıyor.  “Kendinden kaçan insanın sığındığı bütün güzelliklere dökülsün satırlar. Aşka, sadakate, özgürlüğe her ne varsa insanın kendi yolculuğuna dair her şey için açılsın perde.” (Bilet Fiyatı: 40 TL)

  • Rüya - Şeyh Bedreddin Destanı / 22 Ocak 18.00

Heybe Tiyatro’nun oyununda Deniz Gündoğmuş rol alıyor. Anlatıcımız Mustafa, bir süredir her gece aynı 'tuhaf' rüyaları görmektedir. Rüyaların etkisi o kadar güçlüdür ki Mustafa rüyaları ne unutabilir, ne de anlamlandırabilir. İşin içinden kendi başına çıkamayacağını anlar ve rüyalarını tanımadığı insanlara anlatmaya karar verir. Bu rüyalar ne anlama gelmektedir, neye işarettir? Belki de en iyisi cevabı birlikte aramaktır. (Bilet Fiyatları: Tam 45 TL, Öğrenci 35 TL)

Barış Manço Kültür Merkezi gişe çalışma saatleri:

Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe: 13.00-21.00
Cuma, Cumartesi, Pazar: 10.00-21.00

web adresi: bmkm.kadikoy.bel.tr

0216 418 16 46 - 0216 418 95 49

(Kısıtlamalar nedeniyle iptal veya ertelemeler olabileceğinden lütfen telefonla teyit ediniz)


ARŞİV