2.Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivali başlıyor

Şair Adnan Yücel anısına düzenlenen ve bu yıl 2. si gerçekleştirilecek Edebiyat ve Sanat Festivali’nin konusu ‘Çocuk ve Savaş’ olarak belirlendi. Festival 2 Haziran Pazar günü Özgürlük Parkı’nda yapılacak büyük bir etkinlikle sona erecek

30 Mayıs 2013 - 16:12
 
Semra ÇELEBİ
 
24 Temmuz 2002’de kaybettiğimiz şair Adnan Yücel anısına bu yıl ikinci kez düzenlenen Edebiyat ve Sanat Festivali, 31 Mayıs ve 1-2 Haziran tarihlerinde, Kadıköy ve Beyoğlu’ndaki çeşitli merkezlerde gerçekleştirilecek. Yapı Sanat Evi tarafından hazırlıklarına bir yıl önce başlanan festival kapsamında düzenlenen Şiir ve Öykü Yarışması sonuçları da festivalin son gününde Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda yapılacak etkinlikte açıklanacak.
“Savaş ve Çocuk” temasıyla örülen festival programı 31 Mayıs Cuma günü 15.00’te Taksim Tramvay durağından Galatasaray Lisesi’ne yapılacak festival yürüyüşüyle başlayacak.
Paneller, söyleşiler, şiir dinletileri, sokak etkinlikleri ve konserlerin yapılacağı festival 1 ve 2 Haziran günlerini kapsayan haftasonu programını Kadıköy’de gerçekleştirecek.
1 Haziran Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki festival programında iki tane panel bulunuyor. Bunlardan ilki saat 13.00’te başlayacak olan “Şiirimizde Toplumcu Gerçekçilik” başlığını taşıyor. Bu panelin konuşmacıları; Âba Müslim Çelik (Şair, TYS Genel Sekreteri), Gülsüm Cengiz (Şair, yazar), Enver Ercan (Şair) ve Ali Öztürk (Yapı Sanatevi). Saat 15.00’te ise “Savaş ve Çocuk” konulu panelin konuşmacıları; Adnan Özyalçıner (Yazar), Sennur Sezer (Yazar), İrfan Aktan (Yazar, gazeteci) ve Özcan Yaman (Fotoğraf sanatçısı, gazeteci).
2 Haziran Pazar günü saat 18.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da yapılacak şenlikle, festival sona erecek. Adnan Yücel Edebiyat Ödülleri’nde dereceye girenlerin açıklanacağı şenlikte; Yapı Sanatevi Çocuk Şiir Grubu, Baja, Helesa, Pınar Aydınlar, Kutup Yıldızı, Tural Aslan, Mehmet Perktaş, Yedirenk Müzik Grubu (Divriği Kültür Derneği) ve Âba Müslim Çelik, şiir, şarkı ve gösterileriyle sahnede olacak.

KAVGANIN VE AŞKIN ŞAİRİ: ADNAN YÜCEL
Şair Adnan Yücel, 27 Mart 1953’te Elazığ’da doğdu. Evli ve iki çocuk babasıydı. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde okudu. Bir dönem öğretmenlik yaptıktan sonra Adana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Bu işinden emekli oldu. Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 24 Temmuz 2002 tarihinde aramızdan ayrıldı. O tarihten itibaren de Yapı Sanat Evi, Alınteri Gazetesi, Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim Sen Adana Şubesi ve Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından, şairin eşi ve kızının da katkılarıyla çeşitli etkinliklerle anılıyor. Şair Adnan Yücel adına düzenlenen festivalin geleneksel hale gelmesi için çalışmalar sürüyor.
 
 

ARŞİV