45'lik plaklar arasında sohbet keyfi

İki müzik aşığının Kadıköy’de açtığı Rainbow45 isimli kafe, kimilerine nostaljiyi, kimilerineyse kaliteli müziği ifade eden 45’lik plaklar arasında, çay yudumlamanın keyfini sunuyor.

08 Haziran 2011 - 10:40

İki müzik aşığının Kadıköy’de açtığı Rainbow45 isimli kafe, kimilerine nostaljiyi, kimilerineyse kaliteli müziği ifade eden 45’lik plaklar arasında, çay yudumlamanın keyfini sunuyor.


Henüz çok yeni ve farklı bir kafe Rainbow45. 23 Nisan 2011 tarihinde hizmete açılan müzik kafenin temelleri 2009 yılına dayanıyor. Kimilerinin artık nostalji diye adlandırdığı, aslında kaliteli müzik dinleyicilerinin hiçbir dönemde vazgeçemedikleri bir tutku olan plak, iki müzik aşığı için çok şey ifade ediyordu. Önceleri koleksiyoner olarak başladıkları bu serüvende dükkân mantığının temellerini de atmaya başladılar. 2009 yılından itibaren internet üzerinden plak satışı yaparken hayallerini bununla sınırlı bırakmadılar.
İçinde seçkin plak koleksiyonunu sergileyebilecekleri, gün boyunca plak/gramofon çalacakları; kendileriyle aynı duyguyu paylaşan plak sevenlerin buluşma noktası olacak bir mekan açmalıydı. Yurt dışında edindikleri tecrübeleri, kendi tasarımlarıyla sentezleyerek 2 yıl sonra Kadıköy’e, belki de İstanbul’a bir benzeri olmayan farklı bir konseptte bir müzik-cafe kazandırdılar.
Plak, gök kuşağı ve modern çizgilerin birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan logo, kurumun ruhunu tam olarak yansıtıyor.
Farklı konsept ve fikirleriyle Rainbow45 müzik-cafe, müzik ile kafe ortamını iç içe sokup Avrupa’daki örnekleri İstanbul’a getirdi. 25 Haziran Cumartesi'den itibaren her Cumartesi kafede jazz müzik eşliğinde brunch gerçekleştirilecek. Gitarda Uluğ Özkan ve vokalde Aslıhan Ergezen, misafirlere muhteşem jazz parçalarıyla keyifli dakikalar yaşatacaklar.
Kadıköy Moda’da, müzik üzerine sohbetlerin yapıldığı, arkadaşlıkların kurulduğu, plak severlerin bir yandan plak seçerken veya sevdiklerine hediyelik bakarken, kahve molası verebilecekleri şirin ve sıcak bir ortam Rainbow45.
Adres: Caferağa Mah. Moda Cad. Zuhal Sok. 3/A
Tel: 0216 405 23 30


ARŞİV