45’likler dergi oldu!

Yeni kültür - sanat dergisi “45’lik”, yeni sayısını yayınladı. 16 Şubat’ta ilk sayısıyla yayın hayatına başlayan dergi, 3. sayısına ulaştı.

08 Mayıs 2018 - 12:10

Adını, Beyoğlu’nun köklü mekânlarından “45’lik Bar”dan alan aylık derginin yazı işleri müdürlüğünü Fuat Akyol, yayın koordinatörlüğünü Güven Erkin Erkal üstleniyor. Dergide, Ali Mert Alan, Barış Efendioğlu, Bilge Kösebalaban, Doğu Yücel, Dost Elver, Gizem Şimşek, Hakan Eren, Hikmet Temel Akarsu, Övünç Dan, Murat Beşer, Nilüfer Açıkalın, Pelin Batu, Teoman, Turgut Özalp ve Ümit Beyazoğlu gibi isimler yazıyor.

Fuat Akyol, derginin ilk sayısı için kaleme aldığı “Geçmiş Zaman Notları” başlıklı yazısında, “Bekçinin bizi kovaladığı mutlu günlerimizdeki gibi, 45lik Dergi’yi yayın hayatına sokmaya karar verdik. Çok gezdik, çok danıştık, çok konuştuk. Bir sürü fikir aldık. Bu fikirler zaman zaman çok pozitif geldi zaman zaman da karamsarlık verdi. Vazgeçmedik. Ve işte en doğal, en leziz olanı size sunmaya karar verdik. Merkez üssümüz 45lik Bar. Eskileri yâd ederken, yeniliklerle buluşturmayı seviyoruz. Şeftali operasyon takımını 45lik Dergi’de daha çoğalarak büyütmeye karar verdik. Zor yoldan yürüdüğümüzü, işimizin kolay olmadığını biliyoruz. Eski magazinlere, dedikodulara (kimseyi incitmeden) dalacağız. 45liklerden çıkagelen şarkılara hikâyelerini aktaracağız. Endüstriyel futboldan önceki futboldan mevzular açılacak. Eski Beyoğlu’nu, Balat’ı, Galata’yı, Beşiktaş’ı, İzmir de Kordon’u, yani hayatı anlatacağız.” diye yazdı.

Etiketler; dergi 45lik

ARŞİV