5. Kadıköy Fotoğraf Günleri 'An' gibi geldi geçti

Artık geleneksel hale gelen Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin bu yıl 5’incisi düzenlendi.

13 Eylül 2012 - 15:17
 
Artık geleneksel hale gelen Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin bu yıl 5’incisi düzenlendi. Amatör fotoğrafçılar kendilerini ifade etme şansı yakalarken, ustalar tecrübelerini fotoğrafseverlerle paylaştı.
5 yıldır geleneksel olarak Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda açıkhava gösterileri şeklinde düzenlenen Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin bu yılki konukları Aramis Kalay, Tülin Dizdaroğlu, Osman Ürper, Firdevs Sayılan, Erhan Şermet gibi usta fotoğrafçılar oldu. İki bölümden oluşan 5. Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin amatör bölümünde Fotoamele üyeleri ve Kadıköy Fotoğraf Merkezi öğrencilerinin yanısıra, İzmir, İzmit ve Gelibolu Fotoğraf Derneği’nden de misafir fotoğrafçılar yer aldı. Etkinlik Genel Koordinatörü Ayşe Küçükkurt açılış konuşmasında şunları söyledi: “Fotoğraf eğitimi sadece sınıftan ya da geziden ibaret değildir. Biz öğrencilerimize burada ustalarla aynı konu üzerinde kendilerini ve sanatlarını ifade etme şansı veriyoruz. Böylece konuya bakış açıları gelişiyor. Proje nasıl yapılır onu öğreniyorlar. Fotoamele ve kardeş kuruluşu Kadıköy Fotoğraf Merkezi fotoğraf sanatına katkı sunmaya devam edecek. Kadıköy’de bunu kendimize misyon edindik.”
Fotoamele ekibi önümüzdeki yıl düzenlenecek 6. Kadıköy Fotoğraf Günleri için şimdiden çalışmaya başladı. Çalışmalarda öncelik amatörlerin yetişmesini sağlamak. Bunun için de fotoğrafa ilgi duyan herkesi ekiplerine katılmaya çağırıyorlar. Grup ayrıca 28 Eylül’de Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bir fotoğraf sergisi açmaya hazırlanıyor.
 

ARŞİV