7 ülke Kadıköy'de buluşuyor 'DOĞAÇLAMA PAYLAŞIR'

4.İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali, 13 – 16 Mayıs 2015 tarihlerinde “Doğaçlama Paylaşır” sloganıyla Kadıköy Terminal Sahnesi’nde gerçekleşecek

08 Mayıs 2015 - 08:49
50’li yıllardan bu yana dünya tiyatro sahnelerinde dikkat çekici bir hızla yayılan Doğaçlama Tiyatro pratiği ya da uluslararası ifadesiyle “impro”, ülkemizde de son yıllarda büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

istanbulimpro’nun organizasyonu ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali, 2012 yılından bu yana dünyanın ve Türkiye’nin pek çok şehrinden doğaçlama oyuncularına ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar “Doğaçlama Umut Verir”, “Doğaçlama Birleştirir”, “Doğaçlama Özgürleştirir” sloganlarıyla yapılan festival bu yıl “Doğaçlama Paylaşır” sloganıyla düzenleniyor. Festivalin öncelikli amaçlarından biri paylaşmak.
Festival boyunca Türkiye’de faaliyet gösteren doğaçlama tiyatro toplulukları ve yurtdışından gelen oyuncular, gerek karma performanslarla, gerek festival sürecinde düzenlenen atölye çalışmalarıyla yepyeni deneyimler yaşama imkânı bulacaklar.
Türkiye’den katılacak doğaçlama oyuncuların yanı sıra İsrail, İsveç, Belçika, İtalya, Seattle, Almanya’dan gelecek oyuncular bu yıl festivalin konukları. Bu yıl festival boyunca yapılacak atölyelerin çoğunluğu Fiziksel İmpro üzerine olacak.
Muhit Kadıköy, Küçük Salon ve Albi’nin desteklediği 4.İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali’nin açılışı, 13 Mayıs Çarşamba 20.30’da Türkçe-İngilizce olarak tüm katılımcı ülkelerin kendi oyunlarını paylaşacağı karma bir gösteri ile yapılacak. Bilet fiyatları: Tam 45 TL, İndirimli 35 TL.
Festivalin oyun ve atölye programı Kadıköy Terminal Sahnesi’nin web sayfasından öğrenilebilir: www.kadikoyterminal.com  Adres: Rasimpaşa Mah. Halitağa Cad. Şadırvan Pasajı Kadıköy / 0532 332 0533

ARŞİV