90’lar acid tınıları bu albümde

Dj Arya, 90’larda çok popüler olan acid tınılarının da yer aldığı elektronik müzik albümü Nein’ı sevenleriyle buluşturdu

22 Nisan 2022 - 13:24

Dj/prodüktör Arya, ilk albümü olan “Nein” adlı çalışmasını müzikseverlerin beğenisine sundu. 90’lar acid tınıları, wavetable synthesis, frekans ve ortam seslerini örüntü halinde bir araya getirdiği 10 şarkılık albüm çalışmasını 7 Nisan’da Neu Gravity etiketi ile yayınladı. 

İlk prodüksiyon çalışmalarına sekiz yıl önce psychedelic müzik türüne odaklanarak başlayan Arya, “İletişim Aracı Olarak Müzik ve Popüler Müzikte Kadın İmgesi Üretimi” başlıklı teziyle iletişim fakültesinden mezun oldu.
Müzikal çalışmalarına enstrüman öğrenmekle başlayan sanatçı sırasıyla gitar, piyano ve solfej eğitiminden sonra keşfine synthesizer kullanarak devam etti. 2019 yılından beri İstanbul’un hatrı sayılır mekanlarında sahne almaya devam ediyor. Arya, “müzikal sunumunu bir iletişim aracı olarak görmekten; elektronik müzik üretimi yaparken sonsuz ihtimallerin içinde sound anlayışını duyurmaktan keyif aldığını” söylüyor. 

“90’LI YILLARIN CESUR DURUŞUNA ODAKLANDIM”

Albümde 90’lar acid sound’unun özgür ve sert enerjisini hissedebileeğimizi söyleyen Arya, 2021 yılının Mayıs ayında başladığı albüm üretim sürecini şu sözlerle dile getirdi: “Albümü produce etmeye başladığımda aklımda tek bir soru vardı; acid’i nasıl duyurmak istiyorsun. Üstünde günler geçirerek düşünmek gerekse bile bir sound anlayışını oturtturmak için tutkuluydum. Acid, karakteristik bass line 303 ve hiç bitmeyecek enerjisi ile 90’lı yılların cesur duruşunun bana ne hissettirdiğine odaklandım. Acid’i nasıl duyurmak istediğimi düşündüm. Albüm 10 şarkıdan oluşuyor, aslında başlangıç şarkısı ‘Nein’ ile son şarkı olan ‘Mystery’ arasında bile farklı bir dinamizm oluştu. Albüm kaydına canlı olarak devam etmek istedim. Şarkıların her biri albüm kaydına başladığım dönemde yaşadığım anlardan birebir izler taşıdı. Hikaye anlatıcısı olmaktan çok keyif aldım. ‘Nein’ hayata karşı dikenlerimi renkli tüylere çeviren; dibe gidişteki o hızı tersine çeviren bir kurtarıcıydı.” 


ARŞİV