Adalar için caz vakti

Marmara Denizi'nin ortasında müzik vadeden “Adalar’da Caz”, İstanbullulara dört gün boyunca cazın tüm renklerini yaşatacak olan ücretsiz konserler sunuyor

11 Haziran 2024 - 12:52

 “Her yerde, herkes için sanat” mottosuyla yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı’nın geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdiği “Adalar’da Caz”, bu yıl yeniden İstanbullularla buluşmak için gün sayıyor. İstanbul’u festivaller kenti yapma çabasıyla, şehrin en merkezi noktasından en ücra köşesine kadar her yerinde yaptığı ekonomik, kültürel ve turizm odaklı değerlendirmelerin ardından bölgelere özgü festivaller ve etkinlikler düzenleyen İBB Kültür, Prens Adaları’nda bir kez daha unutulmaz bir festivale imza atmaya hazırlanıyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Adalar’da Caz”, 27 Haziran’da başlıyor. Marmara Denizi’nin ortasında, İstanbul’un iki yakasına da uzaktan göz kırpan Prens Adaları’nda düzenlenen konserler serisi, 30 Haziran’a dek sürecek. Tüm İstanbulluların davetli olduğu ücretsiz festivalde, dört gün boyunca Büyükada Taş Mektep ve Atatürk Meydanı, Heybeliada Pazar Yeri, Burgazada Eski İskele Meydanı ve Kınalıada İskele Meydanı’nın yanı sıra Kadıköy, Kabataş ve Bostancı’da bulunan Adalar vapur iskelelerinde caz sahnesinden isimler sahne alacak. Hem Adalıların hem de ziyaretçilerin yazın keyfini caz müzikle çıkaracağı festivalde ayrıca söyleşiler ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek.

 

 

 


ARŞİV