Adalet ve sinema birarada

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 18-24 Kasım’da Atlas 1948, Kadıköy ve AKM Yeşilçam sinemalarında gerçekleşecek. Festival, adalet ve sinema gönüllülerini biraraya getirecek

07 Kasım 2022 - 14:32

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tanıtım toplantısı 31 Ekim 2022 Pazartesi günü AKM Yeşilçam Sineması'nda yapıldı. Festival başkanı Adem Sözüer’in açılış konuşmasının ardından, festival direktörü Bengi Semerci konuklara; festivale ve filmlere ilişkin ayrıntıları görsel sunumlarla aktardı. Festival, 18-24 Kasım günleri arasında Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve AKM Yeşilçam Sineması'nda gerçekleşecek. GAİN Medya ana sponsorluğunda düzenlenecek olan festival, sinema profesyonelleri ve seyircisiyle buluşacak.

BU YIL BELGESELLER DE VAR

Bu yıl film gösterimleri her sene olduğu gibi yerli ve uluslararası sinemadan seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak ve İstanbul’da ilk kez gösterilecek. Ana temaları adalet olan filmler Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda da yerini bulacak. Bu bölümde 10 film yarışacak.

Festivalde bu yıl Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması bölümü, ilk kez yarışma kategorisinde izleyicisi ile buluşacak. Bu kategoride 10 kısa metraj belgesel film gösterime girecek ve yarışacak. “Adalet Terazisi” yine izleyiciye ulaşacak. Bu bölümde dünya sinemasının seçkin örneklerinden 13 film yer alacak. Bu seçkinin "Özel Gösterim" kategorisinde ise 3 film GAİN Medya’nın katkılarıyla izleyiciyle buluşacak ve İstanbul’da ilk kez gösterilecek. 

“KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ”

Festival 17 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki açılış töreni ile başlayacak. Onur Ödülleri ve Sinemaya Katkı Ödülleri’nin sahiplerine sunulacağı törende, festivalin açılış filmi olarak, Şilili yönetmen Patricio Guzman'ın yönettiği “Hayali Ülkem-My Imaginary Country” gösterilecek.

Festivalin akademik programı ise 18 Kasım saat 09.00'da, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ekmekçi, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıcı Saadet Yüksel’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ulusal ve uluslararası kadın hakları derneklerinin katılımı ile gerçekleşecek olan programın açılış panelinde Sahraa Karimi, Ehlimana Memisevic ve Nurdeniz Tuncer cinsiyet eşitsizliğinin sonuçlarından bahsedecekler.  

TEMA: EŞİTİZ

“Eşitiz!” sloganıyla vurgulanan kadın-erkek eşitliği teması ile bu yıl katılımcılar 16 oturum ve buna paralel yürütülecek birçok farklı panel ve forum eşliğinde ağırlanacak. İnsanlığın temel meselelerinden olan kadın hakları konusuyla ilgili Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, İnsan Hakları Hukuku, İdare Hukuku, Medeni Hukuk, Kriminoloji, Psikiyatri gibi farklı disiplinlerden sunumlar yapılacak. Karşılaştırmalı bir metotla gerçekleştirilecek akademik programa katılım herkese açık ve ücretsiz olacak.

https://www.icapff.com/tr/ana-sayfa/

 

 

 

 




 


ARŞİV