Adile Sultan Kasrı'nda kültür ve sanat şenliği

Validebağ Adile Sultan Kasrı Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen Kültür-Sanat Şenliği’ne Kadıköylü sanatçı eğitimciler damgasını vurdu.

04 Temmuz 2011 - 13:30


Yazın gelmesiyle Kadıköy’ün geleneği olan kültür-sanat şenlikleri hız kesmek bilmiyor. Tarihi Validebağ Adile Sultan Kasrı Öğretmenler Evi’nde 19-22 Haziran tarihleri arasında 20. Kültür-Sanat Şenliği gerçekleştirildi.
Öğretmen evi müdürü Meral Veziroğlu öncülüğünde gerçekleşen şenlikte, İstanbul öğretmenlerinin karma resim ve fotoğraf sergisi açılırken, Grup Yeni Türkü, Üsküdar Halk Eğitim Merkezi, Ümraniye Öğretmenler Evi Türk Halk Müziği Korosu, İstanbul Burhan Felek Lisesi Öğretmenleri Türk Sanat Müziği Korusu da ezgileriyle yer aldılar. İstanbul Kadıköy Lisesi öğretmenlerinden eğitimci-yazar Nusret Karaca ile gazeteci-yazar M.Tanju Akerman da “Şiir Yaşamın İçinde” adlı bir dinleti gerçekleştirdiler. Bu dinletiye Haliç Üniversitesi ve İstanbul Kadıköy Lisesi öğrencileri ile çoğunluğu Kadıköylü eğitimci, yazar ve şairler katıldı. Kültür-sanat etkinliklerinin yanısıra şenlikte tenis maçı da gerçekleştirildi. Öğretmen evi müdiresi Meral Veziroğlu, şenliklere katkıda bulunan Nusret Karaca, Nilgün Onat ve Yıldız Tümerdem’e teşekkür etti.

Fotoğraf:Dilara Kılıçoğlu


 


ARŞİV