‘Afganistan'daki Amerika' Kadıköy'de!

Kadıköy Bahariye’de bulunan PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, New York Times ve Corbis Ajansı adına çalışan Ünlü Amerikalı haber fotoğrafçısı David Bathgate’in “Çizginin İki Tarafı–Afganistan’daki Amerika” konulu fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

05 Ocak 2011 - 15:00


Bathgate’in 9 yıl boyunca Afganistan’ın farklı kentlerinde savaşın yıkımını, Amerikan askerlerinin Afganistan’daki varlığını ve insanların yaşamını ölümsüzleştirdiği fotoğraflardan oluşan sergi, 7 Ocak Cuma akşamı saat 19.30’da düzenlenecek bir kokteylle açılacak. Sergi, 22 Ocak 2011 tarihine kadar gezilebilecek.
David Bathgate, doktora ve master derecesi kazanmak için ABD'deki Pennysylvania Eyalet Üniversitesi'nde antropoloji ve gazetecilik dalında eğitim aldı. David, bugün Avrupa’nın yanında ağırlıklı olarak Asya ve Ortadoğu’da çalışmalarını sürdürüyor. Time, Newsweek, Geo, Stern, Focus ve The London Sunday Times dergileri için fotoğraf çekiyor ve proje çalışmaları yapıyor. Hindistan Dharamshala gibi yerlerde ve Foundry Photojournalism Workshop, Bangladeş Daka'daki Pathshala-Güney Asya Fotoğrafçılık Enstitüsü ve Afganistan'ın Kabil kentinde AINA'da fotoğrafçılık, fotojurnalizm ve görsel iletişim konularında atölyeler ve seminerler düzenliyor. David Bathgate, Corbis Images Ajansı’nın Paris bürosu tarafından temsil ediliyor.
www.photoworldfotografmerkezi.com



 


ARŞİV