Afife adayları açıklandı

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 26. yıl adayları ve özel ödül sahipleri belli oldu

28 Mayıs 2024 - 16:31

Türkiye’nin en uzun soluklu ve en prestijli ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin kültür sanat camiasında yarattığı heyecan 26. yılında da devam ediyor. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde bu sezonun adayları ve özel ödül sahipleri Yapı Kredi Kültür Sanat’ta düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısı Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa, Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Sanat Danışmanı, duayen sanatçı Haldun Dormen’in ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri jürisi, tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’i; oyun yazarlarına adanan Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne ise Çarpışma isimli oyunuyla Müge Oskay’ı layık gördü. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü Mutlu Aile Tablosu isimli oyunuyla Duru Tiyatro kazanırken, Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi ise Murat Ovalı oldu.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 26. yılında, Bankanın da 80. yaşını kutladığına dikkat çeken Prof. Dr. Merih Tangün,  “Her zaman olduğu gibi birbirinden kıymetli eserlerin sergilendiği, tiyatronun aşıklarıyla buluştuğu çok özel bir sezon yaşadık. Sanatçılarımızın ortaya koyduğu muhteşem eserler tiyatromuzu var ediyor. Bu doğrultuda Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri de tam 26 yıldır Türk tiyatrosuna değer katmak için çabalıyor. Tiyatroya gönül veren herkese büyük bir ilham ve cesaret kaynağı olan sevgili Afife Jale’nin ismi Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri ile yaşamaya devam ediyor.” dedi. Tangün, Yapı Kredi’nin Türk Eğitim Vakfı ile 2022 yılında hayata geçirdiği burs fonu programıyla şu anda 17 lisans ve 1 doktora öğrencisinin tiyatro eğitimlerine destek verildiğini ifade etti.

BAŞVURULAR TİYATROLARDAN

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin değerlendirme sistemini her geçen yıl daha iyi bir noktaya taşıdığına dikkat çeken Tangün, şunları söyledi: “Ödül başvuru sistemimizde hayata geçirdiğimiz değişiklik ile bu yıl oyun künyesi girişleri doğrudan tiyatrolardan geldi.  Her zaman olduğu gibi adaylarımız, online sistem üzerinden, son derece şeffaf bir şekilde yürüttüğümüz oylama süreci sonunda belirlendi. Noter eşliğinde jüri üyeleri tarafından yapılacak kapalı zarf usulü oylamayla belirlenecek kazanan adayları, düzenleyeceğimiz muhteşem ödül töreninde hep beraber öğreneceğiz.” diye konuştu.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, bu yıl 11 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek  törenle sahiplerini bulacak. Hayatını tiyatroya adamış büyük sanatçı Afife Jale’nin adını 26 yıldır yaşatan ödül töreninin bu seneki sunuculuğunu ise Özge Borak ve Mert Fırat üstlenecek.

 


ARŞİV