Ahbap Derneği İlham Atölyesi Sergisi, Müze Gazhane’de

Ahbap Derneği’nin hayata geçirdiği İlham Atölyesi projesi atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserler Müze Gazhane’de sergileniyor. Gençlerin ürettiği eserler deprem bölgesindeki okulların yapımına katkı sağlayacak

05 Temmuz 2024 - 12:30

Ahbap Derneği'nin İlham Atolyesi projesi, deprem bölgesinde sınava hazırlanan lise öğrencilerinin sınav stresi ve deprem travmasından uzaklaşabilmeleri amacıyla Mayıs ayında hayata geçirildi. Projenin ilk etabı Adıyaman Gölbaşı Fen Lisesi'nde tamamlandı.

Bu etapta, 70 öğrenci uzmanlar eşliğinde birer günlük seramik, resim ve fotoğraf atölyelerine katıldı. Öğrenciler,sanatın üç dalında temel teorik öğrenim ve pratik uygulamalar yapma fırsatı buldu. Bu süreçte öğrencileri yeni hobiler edinerek, sınav stresinden ve deprem travmasından uzaklaşıp kendilerini ifade etmeleri amaçlandı. 

Eserlerin Ardındaki Hikayeler

Atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserler, 20 Temmuz'a kadar 12.00 ile 20.00 saatleri arasında Müze Gazhane'deki İlham Atölyesi Karma Sergisi'nde ziyaretçilerini bekliyor.  Her eser, yaratıcısı olan öğrenci tarafından isimlendirilip hikâyeleştirildi. Bu sayede, eserlerin ardındaki duygular ve yaşanmışlıklar daha iyi anlaşılacak.

 
SERGİ GELİRİ DEPREM BÖLGESİNE
Serginin sonunda eserler satışa sunulacak ve elde edilen gelirler, deprem bölgesindeki okulların yapımına katkı sağlamak amacıyla kullanılacak. Böylece öğrenciler hem kendi sanat eserlerinin sergilenmesiyle moral bulacak hem de kendi yaşadıkları bölgeye katkı sağlayacaklar.
 
Ahbap Derneği'nden yapılan açıklamada, "İlham Atölyesi" projesiyle deprem bölgesindeki gençlerin sanat aracılığıyla motivasyonlarını desteklemekten ve onların eğitimine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyulduğu belirtildi.
 
 

ARŞİV