Ahmet Beyler 5 Yaşında!

Henüz sona eren 2017 yılı itibariyle beşinci senelerini dolduran Ahmet Beyler grubu, İstanbul’da iki konserle yıl dönümlerini kutladı.

24 Ocak 2017 - 12:57

Varoldukları 5 yıl içinde bir şekilde Ahmet Beyler ile yolu kesişmiş müzisyenleri 14 Ocak’taki Gitar Cafe Konseri’ne davet eden grup, sahneye müzisyen arkadaşlarını çağırarak tüm gelenlere keyifli anlar yaşattı. Konuklardan biri de Ada Müzik’ten ikinci albümünü oluşturan Ezgi Aktan oldu.18 Ocak’ta Taşra Kabare’de devam eden beşinci yıl kutlamalarına da Ahmet Beyler takipçilerinin yanı sıra sinema dünyasından oyuncu ve yönetmenler davetliydi. Bizimkiler dizisinin Ali’si olarak tanıdığımız oyuncu Atılay Uluışık, yapımcı, yönetmen ve oyuncu Nihan Belgin, yönetmen Alpgiray Uğurlu, yönetmen Eylem Kaftan davetliler arasındaydı. Yine Gökçe Pehlivanloğlu’nun çektiği son Ahmet Beyler klibi “İstanbul”un oyuncuları ve Müzik Sepeti web sitesi sahibi gazeteci Oktay Bala, Taşra Kabare’deki konserde Ahmet Beyler’i yalnız bırakmadı. 

“BİRLİKTE ÇALALIM SÖYLEYELİM”

Son zamanların en samimi ve neşeli gruplarından Ahmet Beyler, kendi tanımlarıyla ‘Birlikte çalalım, söyleyelim, eğlenelim misyonerleri’. Bir araya geldikleri günden beri içlerindeki müziği ortaya çıkarıp bunu isteyen herkesle, her koşulda paylaşmaya çalıştılar. Grup Ekim 2015’te Pasaj Müzik etiketiyle ilk albümü “Hayat Nerde”yi yayınlamış ve muhtelif parçalarına klipler çekti. Parçalarında geniş bir müzikal coğrafyadan beslenen grup, “Ahmet Beyler olarak​ her zaman ​ akustik ve sıcak bir müziğin peşinde​ olduk​. Sıcaklığını korumak kaydıyla müzi​ğimiz de ​ aramıza katılan her arkadaşımızla ​birlikte ​​yol aldı, gelişti, gelişmeye de devam ediyor. 5 yıl içinde sayısız konser vermişiz, sayısız müzik dostları edinmişiz, sayısız ilhamlar almışız, vermeye çabalamışız. Radyolar, dergiler, şehirler gezmişiz. Sizin şarkılarınızı dinlemişiz, biz de size şarkılarımızı çalmışız. 5 yılda kendi küçük kavgalarımız da olmuş, Gezi de olmuş, savaşlar da çıkmış, müzik kaçacak son deliğimiz olmuş. Nefesimiz yettiği sürece müziğimizi içimizden çıkarmaya devam edeceğiz, nerede kime denk gelirse​. Müziğimizle dolaşırken bir gün müsaitseniz size de uğramak istiyoruz…” diyor.

Ahmet Beyler’in bir sonraki konseri 4 Şubat’ta Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu’nda ve 25 Şubat’ta Yeldeğirmeni Hangart’ta gerçekleşecek.

www.ahmetbeyler.net


ARŞİV