Ahmet Beyler'den albüm, Puding'ten klip

Kadıköylü iki grup, yeni albüm ve klipleri ile dinleyici karşısına çıkıyor

03 Aralık 2015 - 16:19
Kadıköylü  iki grup, yeni  albüm ve klipleri  ile dinleyici  karşısına çıkıyor

Son zamanların en samimi ve neşeli gruplarından Ahmet Beyler, “Hayat Nerde” isimli ilk albümlerini yayınladı. Albümün çıkabilmesi için bir süre önce bir kitlesel fonlama kampanyası başlatan grup, eş-dost ve dinleyicilerinin desteğiyle yayınlanabilen albüm için, “Bu albümü de yine ‘hep birlikte’ çıkarmış olmak ayrıca güzel. Bu destekler sadece maddi olarak değil –daha da çok- manevi olarak bize güç verdi” diyor. Pasaj Müzik etiketiyle yayınlanan Hayat Nerde’de, 11 şarkı yer alıyor. Albümün sürprizi ise İspanyol asıllı Fransız muhalif şarkıcı Manu Chao. Ahmet Beyler; sanatçının “Bongo Bong” parçasını yeniden yorumlayarak, şarkıyı albüme “Dümbelek Kralı” ismiyle ekledi.
2012’de kurulan Kadıköylü grup, Eren Tokgöz (vokal, gitar), Ahmet Acar (bas, geri vokal), Mert Altar Büyüköner (trompet, ukulele, ksilofon) ve Cenk Güçbilmez’den (perküsyon) oluşuyor. Ahmet Beyler, “Kendimizi ‘müzisyen’ olarak da görmüyoruz. Biz içini dökmeye çalışan, beraber iyi vakit geçirmeye çalışan insanlarız. Birlikte derken sadece grubu kast etmiyoruz, amacımız tam olarak ‘hep beraber’ şarkı söylemek. Müzisyen-dinleyici-otorite-eleştirmen ayrımlarına inanmıyoruz” diyor.

PUDİNG’İ SEV!
Kedi evi yapımını anlattıkları kliple sosyal medyada epey ilgi gören Kadıköylü Puding Bang,  rahat ve eğlenceli şarkılarını biraya getirdikleri ilk albümleri ‘Pakize’nin ikinci klibini yayınladı. Puding, yapımcılığını PHX Medya & PROFCAT Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini İhsan Berk Ener’in yaptığı “Sev Beni” şarkısının klibini sevenleriyle buluşturdu. Enerjik tarzıyla bilinen grup, bu şarkı ve klipte de mizahi anlatımla kadın-erkek ilişkilerini ele alıyor.

“ŞARKILARIMIZ İRONİKˮ
Kadıköy’ün en eğlenceli gruplarından Puding Band, gündelik hayatta karşımıza çıkan olayları mizahi bir dilde şarkılarına aktarıyor.  Alper Kaya (vokal - gitar) ve Serkan Niyaz Ciner (backvokal – bas gitar), “Hem eğlenip hem eğlendirmek istiyoruz. Zaten normalde de herkesi güldürmeye çalışırız. Müzikten asla para kazanamayacağımız bir gerçek. İş stresini atabileceğimiz, sevdiğimiz şarkıları yapıyoruz. Her şarkıda ironi var. Kendimizle dalga geçiyoruz, insanların da kendileriyle dalga geçebilmelerine kapı açıyoruz galiba” diyor.


ARŞİV