Ahmet Ümit CKM'deydi

Son romanı ‘İstanbul Hatırası’ ile satış rekorları kıran yazar Ahmet Ümit, kitabını Kadıköylü okurlar için Caddebostan Kültür Merkezi’nde imzaladı.

01 Kasım 2010 - 13:42


Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza günlerinin yeni dönemindeki ilk konuğu Ahmet Ümit oldu. “İstanbul Hatırası” konulu söyleşi ve imza günü saat 15.00’da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Bugüne kadar yazmış olduğu polisiye romanlarla Türkiye’nin önemli kalemlerinden birisi olan Ahmet Ümit söyleşiye okurlarıyla sıcak diyaloglar kurarak başladı. Ardından son kitabı İstanbul Hatırasının ortaya çıkış öyküsünü okuyucularıyla paylaştı. Ümit, “Gaziantep’te tesadüfen keşfetmiş olduğum Zeugma höyüğü, beni Anadolu’nun zengin uygarlıklarından birisi olan Hititleri araştırmaya teşvik etti. Hititlerden yola çıkıp 2000 yılında Bizans surları önüne geldiğimde İstanbul’u anlatmaya karar verdim” diye konuştu. Fakat anlatmanın hiç de kolay olmadığını söyleyen yazar, bazen kitabı yazmaktan vazgeçmeyi bile düşündüğünü belirtti. “Kahramanı İstanbul olan bir romanı neresinden ele alsam sorusu zihnimi yorsa da cevabı yine surların dibinde buldum” dedi.
Okurlarının sorularını da yanıtlayan Ahmet Ümit gelen bir soru üzerine bilgiye susamak ve daha fazla öğrenme arzusu üzerine dinleyicilerle keyifli bir sohbet etti. Söyleşi sonrasında kitaplarını imzalayan yazar; sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Tolga Karagöz.
 


ARŞİV