Açık Stüdyo Günleri başlıyor

Sanat atölyelerinin ziyarete açılmasını sağlayan Açık Stüdyo Günleri, 2 Ekim'de başlayacak

01 Ekim 2020 - 13:17

Bu sene 2-4 Ekim 2020 tarihleri arasında 7.si gerçekleştirilecek olan Açık Stüdyo Günleri'nde (Open Studio Days) sanatçılar, ev ve atölyelerinde kendi eserlerini meraklı bir izleyici kitlesi ile paylaşma fırsatı bulacak.

ASG 2020´de resim, heykel, seramik, fotoğraf, enstalasyon, video ve performans gibi disiplinler üzerine çalışmalar gerçekleştiren görsel sanatçılar, Taksim, Cihangir, Galata, Karaköy, Tophane, Şişli, Kurtuluş, Teşvikiye, Adalar ve Kadıköy bölgelerinde bulunan ev ve atölyelerini ziyaretçilere açıyorlar. Ziyaretçiler ise Açık Stüdyo Günleri sanatçı atölyeleri haritaları aracılığıyla bir atölyeden diğerine ulaşarak normalde ziyarete açık olmayan, sanatçıların çalışma ortamlarına misafir olma imkanına erişiyor. Açık Stüdyo Günleri 2020'de 107 başvuru arasından yapılan seçimler sonucunda 57 sanatçı, 39 atölye ve alan, kapılarını 2-4 Ekim tarihleri arasında ASG ziyaretçilerine açıyor olacak.  

ASG 2020 sanatçıları ve bağımsız sanat alanları şöyle: Sergül Acar, Bengü Şener & Cansu Akdeniz, Nilden Aksoy, Ersin Aldemir, Ayla Ay, Sedef Karakaş & Deniz Beşer, Nazlı Büberoğlu, Elif İlke Bultan, Münira Merve Çelik, Lerna Babikyan & Mudita Dans, Uğur Demirci & Serkan Efe & Işıl Zeynep Demir & Alaca Katarsis, Robin Edwards, İris Ergül, Büşra Gezer, Sedat Gösterikli, Barış Gülen, Gonca Gümüşayak, Gül Aslan & Yekta Yavuz & Arda Güneş, Mehmet Resul Kaçar, Karis Deniz Kara, Ayşe Kıran ,Pırıl Kurbetci, Yakup Kuyucu, Romina Meriç, Mihriban Mirap, SÜPER NORMAL (Özge Çelebi & Edizalp Akın), Asuman Aktüy Özdemir, Tuğba Öztan, Fikret Parlak, Cihat Hıdır & Gülşah Özbek & Ömer Aydın & Küratör: Mehmet Lütfi Şen, Betül Sertkaya, Gözde Mimiko Türkkan & SyncSociety &SYNChouse, Ayşe Tesson, Arda Çetin & Barış Akbay & İnci Asal & Özgür Kalender & Metin Toplu, Meryem Güldürdak & Şehlem Kaçar & Dilara Kızıldağ & Hülya Üçpınar, Candan Umur, Yeşim Uzunöz, Eli Bensusan & E S Kibele Yarman, Esra Yılmaz.

HERKESİN SANATA ERİŞİMİ İÇİN

Sanatı sergilemek ve günümüz sanat piyasasının önemli unsurlardan biri olan ''ağ oluşturma'' için bağımsız bir yapı mantalitesi güden Açık Stüdyo Günleri, aynı zamanda sanatın herkese erişimine olanak sağlamayı amaçlıyor. ASG  2019'da 63 sanatçının 42 atölye ve evi üç gün boyunca yüzlerce sanatsever tarafından ziyaret edildi. ASG ile ilgili gerek basın gerekse sosyal medya ve ziyaretçiler tarafından gelen olumlu izlenimler ASG'yi her sene tekrarlanan bir etkinlik haline getirdi. Açık Stüdyo Günleri /// Open Studio Days, kar amacı gütmeyen ve sponsorsuz bir organizasyon olarak Deniz Beşer tarafından koordine ediliyor.

https://www.openstudiodays.com


ARŞİV