AJANDA Yaz aylarında ara verdiğimiz kültür

AJANDA Yaz aylarında ara verdiğimiz kültür sanat ajandamıza sezonun açılmasıyla yeniden başlıyoruz. Yıl boyunca Kadıköy'de gerçekleştirilecek tüm etkinliklere bu sayfadan ulaşabilirsiniz....

16 Aralık 2016 - 13:17

AJANDA
Yaz aylarında ara verdiğimiz kültür sanat ajandamıza sezonun açılmasıyla yeniden başlıyoruz. Yıl boyunca Kadıköy'de gerçekleştirilecek tüm etkinliklere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler!

KADIKÖY'DEN
TİYATRO
-İyi Aile Çocuğu
Yaşadığımız hayatı trajikomik bir şekilde eleştiren, yer yer hüzünlü ve sıcacık bir komedi. Volkan Severcan Tiyatrosu'nun sahnelediği İyi Aile Çocuğu , 2 Ekim Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Kapıların Dışında
Savaşın birey üzerindeki yıkıcı etkisinin anlatıldığı Kapıların Dışında oyununda, ruhsal ve fiziksel yaralarla savaştan yurduna dönen bir askerin, döndüğünde hiçbir şeyi eskisi gibi bulamamasının hikâyesi anlatılıyor. Yolcu Tiyatro'nun oyunu, 5 Ekim Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

GÖSTERİ
-Nihat'la Sivrisinek Bütün Kazlar Toplandık
Nihat Sırdar ve Sivrisinek'in birlikte sahneledikleri tek perdelik komedi 5 Ekim Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Aramızda Kalsın
Bir televizyon dizisinde canlandırdığı karakterle milyonların sevgilisi haline gelen Renan Bilek, 20 küsur senelik müzisyen ve oyunculuk hayatına ait çok özel anılarını, Aramızda Kalsın adıyla sahneyekoyduğu tek kişilik gösterisinde sevenleri ve merak edenleriyle paylaşıyor. 1,5 saatlik buluşma 6 Ekim Pazar 18.00'de Kozyatağı Kültür Merkez'nde.

KONSER
-Hariçten Gazelciler Kargart'ta
Gazelciler Nisan ayında çıkan ikinci albümleri Hariçten Gazelciler II öncesi çok uzun bir süre konser vermediler. Albümün çıkışını takiben de bolca şehir dışında çaldılar ama İstanbul, hele Kadıköy bayağı özledi onları. İzmit çıkışlı, Kadıköy ikametgâhlı grubun kendine has enstrümanlarla icra ettiği blues'dan reggae'ye geniş skalalı müzikleri ve sahne dinamizmine hasret olanlar 5 Ekim Cumartesi 22.00'de Kargart'a bekleniyor.
harictengazelciler.com

-Candaş Orkestrası Gala Konseri
Candaş Orkestrası, sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Gala konseri, 6 Ekim Pazar 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

SÖYLEŞİ
-Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay ile Söyleşi ve İmza
Türkiye'de diyet ve sağlıklı beslenme konusunda tabuları yıkan, diyetle ilgili ezberleri bozan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Kütüphanesi'nin 5 Ekim sezon açılış konuğu. Kimsenin söylemeye cesaret edemediği konulara bilimsel gerçekler ışığında açıklık getiren, halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları'nda Öğretim Üyesi olan Prof. Karatay, kilo vermenin ABC'sini öğretirken, yıllardır cevabı merak edilen zayıf kalmanın sırrını da bizlerle paylaşacak. Söyleşi 5 Ekim Cumartesi 14.00'te!

ATÖLYE
-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, CKM Sanat Kütüphanesi'nde iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu ay incelenecek kitaplar:
01 Ekim 2013/ Tanışma ve Sohbet Toplantısı
08 Ekim 2013/ Beowulf
22 Ekim 2013/ Zafer Hanım, Aşk-ı Vatan

KİTAP
-6.45 Dükkân açılıyor!
Yeraltı edebiyatı deyince akla ilk gelen Altıkırkbeş Yayınları, Kadıköy'le bağlarını bir mekân açarak kuvvetlendiriyor. 6.45 Dükkân, 28 Eylül Cumartesi günü 16.45'te Moda Dr. Esat Işık Cad. No:40 adresinde açılıyor. Açılışa genç yazarlar Alper Canıgüz, Murat Menteş ve Emrah Serbes de katılarak kitaplarını imzalayacak.
Bir butik kitapçı olan 6.45 Dükkân Moda'da okur, Altıkırkbeş Yayınları'nın mevcut tüm baskıları ve marşandizlerini (Yüzde 30 indirimle) edinebileceği gibi Parantez Yayınları, Ayrıntı, Sel, Flaneur Comics, Kült, Sineksekiz, Siren, Metis, İletişim, İşçocuk'un dükkan seçkisini de (Yüzde 15indirim) ile temin edebilecek.

SERGİ
-Tarihi Bitki Koleksiyonu Sergisi
İstanbul Saint Joseph Lisesi Tarihi Bitki Koleksiyonu Sergisi, 3 Ekim'de açılıyor. Moda'daki okul binası içinde sergilenecek tarihi bitkileri 1 Kasım'a kadar görebilirsiniz.

-Bülbül San Resim Sergisi
Ressam Bülbül San'ın, Vizörden Tuvale Yansımalar adlı resim sergisi Hobi Sanat Merkezi'ndesanatseverlerle buluşuyor. 28 Eylül'de açılacak sergi, 12 Ekim'ekadar ziyaret edilebilecek.

-Özgün Başaran Tokuç Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 5-31 Ekim 2013 tarihleri arasında Özgün Başaran Tokuç'un Hadi, ben şimdi bir çocuğum! adlı resim sergisi izlenebilir.
0216 363 12 80

-Dinçer Özçelik Resim Sergisi
Ressam tuval üzerine yağlı boya tekniği kullanarak kendi iç dünyasının yansımalarını gerçek hayatla buluşturduğu sergide çeşitli resimleri izleyicilerin beğenisine sunuyor. Sergi 30 Eylül-6 Ekim günleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Tetiana Müsevitoğlu Kişisel Gelişim Atölyesi Karma Sergi
Dört sanatçı bu sergiye yağlıboya, ipek boyası, sulu boya, pastel ve seramik çalışmaları ile katılıyor. Naturmort, portre, peyzaj, dekoratif pano ve seramik kompozisyon tarzlarının izleyiciyle buluşacağı sergi 30 Eylül-6 Ekim günleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Songül Torunoğlu Resim Sergisi
Songül Torunoğlu'nun Arayışın Ardı Resim Sergisi, 1-10 Ekim tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Gökçen Kaynatan Resim Sergisi
Doğanın Ötesi konseptiyle hazırlanan sergi 1-11 Ekim günleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-90.Yıl Büyük Cumhuriyet Sergisi
Bahariye Sanat Galerisi, 26 Eylül-11 Ekim günleri arasında lsquo;90. Yıl Büyük Cumhuriyet Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 30 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek sergi süresince canlı müzik performansı, tiyatro gösterileri de olacak. Sergide 50'ye yakın resim, heykel, fotoğraf ve seramik sergileniyor.

ÇOCUK
-Bremen Mızıkacıları
Tiyatro Mie, klasik çocuk masalı Bremen Mızıkacıları nı sahneliyor. Oyun 5 Ekim Cumartesi 13.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Ağustos Böceği
Maestro Çocuk Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu bir diğer klasik Ağustos Böceği , 5 Ekim Cumartesi 15.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

İSTANBUL'DAN
SİNEMA
-Filmekimi başlıyor!
Bu yıl 12. kez düzenlenen Filmekimi, yine usta yönetmenlerin ödüller kazanmış son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 40'a yakın filmi izleyicilerle buluşturuyor.28 Eylül'de başlayıp 6 Ekim'e kadar sürecek olan Filmekimi'nde hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) 5 TL. Haftaiçi 19.00 ve 21.30 seansları ile hafta sonu tüm seanslar tam 15, indirimli 10 TL. Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı City's salonlarında gerçekleşecek Filmekimi gösterim saatleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30.

ARŞİV