Akademika Korosu, konser verdi

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Akademika Türk Müziği Korosu yeni yılın ilk başarılı konserini verdi.

20 Şubat 2014 - 11:26
 
Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Akademika Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Caner Bakır yönetiminde ilk konserini, 9 Ocak Perşembe akşamı Evlendirme Salonunda gerçekleştirdi.
Koronun yıllardır değişmeyen sunucusu, tanınmış sanatçı Ateş Böceği Ercan Bostancıoğlu, bu konserde de esprili sunumu ile izleyenleri bir defa daha kendisine hayran bıraktı.
Bostancıoğlu; sanata ve sanatçıya önemli ölçüde destek veren Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e teşekkür ederek sözlerine başladı. Ardından gecenin açılış konuşmasını yapmak üzere Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Sanat Sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu’nu sahneye davet etti.
Müsevitoğlu yaptığı konuşmada; Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve “Kadıköy’de mahallerimizde, gönüllü evlerimizde eğitim, kültür, sanat, sosyal, spor vb gibi birçok alanda hizmetler gerçekleştiriliyor. Belediyemize ait kültür merkezlerinde, gönüllü evlerinde doksana yaklaşan korolarımızda, konusunda uzman değerli şeflerimiz önderliğinde ‘Türk Müziği, Türk Halk Müziği, Klasik Müzik, Oda Müziği, Orkestra’ çalışmaları yapılıyor. Akademi Türk Sanat Müziği Korosu da en başarılı korolarımızdan. Yıllardır aralıksız çalışmalarını sürdürmeleri bunun bir göstergesi. Tabii ki Sayın Bostancıoğlu’nun da dediği gibi, korolarımızın ve gönüllülerimizin tüm faaliyetlerine belediye başkanımız ile belediye mensuplarının büyük desteği var. Kısacası gönüllülerimiz ve belediyemiz iç içe bir bütün olarak çalışıyorlar” dedi.
Caner Bakır yönetimindeki Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllüleri Korosu, programın ilk bölümde fasıl musikisinden örnekler sundu. İkinci bölümde ise Türk Müziğinin beğenilen klasikleşmiş eserleri koroda yer alan koristler tarafından seslendirildi.
Programın sunumunu yapan Ateş Böceği Ercan Bostancıoğlu da gecede Türk Müziğinin sevilen iki şarkısını yorumladı ve izleyicilerden büyük alkış aldı.
Koro elemanlarının şefleri Caner Bakır’a ve programın sunumunu yapan Ercan Bostancıoğlu ile emeği geçenlere çiçekleri sunmaları ile gece sona erdi.
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri bünyesinde, 9 yıl önce Şef Caner Bakır yönetiminde kurulan koro, 2013 yılından itibaren CKM’deki Müzik Gönüllüleri odasında, Türk Müziğine Gönül veren Kadıköylüler ile çalışmalarına devam ediyor.

ARŞİV