Akbank Caz Festivali başlıyor

23 Eylül'de başlayacak Akbank Caz Festivali kapsamında, 150'ye yakın müzisyen ile konserler, atölyeler ve söyleşiler düzenlenecek. Festival kapsamında Kadıköy’de gerçekleşecek etkinlikleri derledik

22 Eylül 2023 - 10:25

Akbank Caz Festivali 33. yılında 33 konsere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 23 Eylül- 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festival kapsamında 150’ye yakın sanatçı performans sergileyecek. 23 farklı mekanda düzenlenecek festival kapsamında; bugüne dek beş Grammy Ödülü kazanan, Spike Lee filmleri için yaptığı kompozisyonlarıyla iki kez Oscar Ödülü’ne aday gösterilen Terence Blanchard ve Turtle Island Quartet, Bob Dylan, Wynton Marsalis, Solange Knowles gibi isimlerle üretimlerde bulunmuş Immanuel Wilkins ile fusion müziğin geride kalan yaklaşık 50 yılını şekillendiren müzisyenlerden Al Di Meola gibi dünyaca ünlü isimler de sahne alacak.

23 Eylül’de Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe projesi ile Müze Gazhane sahnesinde başlayacak olan festivl, bu yıl 23 farklı mekanda gerçekleşecek. Etkinliklerin önemli bir kısmı Alan Kadıköy, Yel Değirmeni Sanat Merkezi, Kolektif House Moda olmak üzere Kadıköy’deki kültür- sanat mekanlarından izleyiciyle buluşacak.  

Festivalin Kadıköy programı şöyle:

  • Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe

23.09.2023 – 20:30

Müze Gazhane

Dijital, elektronik sesler ile el yapımı, insani sesleri bir araya getirerek eski ile moderni, doğu ile batıyı birleştirebilecek evrensel bir dil yaratılabileceğine inanan Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe, 23 Eylül’de Müze Gazhane’de olacak.

fugamundi x Mert Pekduraner caz dinleme kulübü

24.09.2023 – 14:00

Bant Mag. Havuz/ Bina

fugamundi topluluğu, anlamlı bağlantılar kurabilmek ve hikâyelerimizi paylaşabilmek için Caz Dinleme Kulübü’ne davet ediyor. Programın konuğu Mert Pekduraner, katılımcıların önerdiği şarkıları dinleyip; müzik, dönemler ve anılar üzerinden sohbet edecek.

Jazz-hop Junction: Da Poet ile Beatmaking Atölyesi

24.09.2023 – 19:00

Kolektif House Moda

Jazz-hop Junction izleyiciyi caz ve hip-hop’ın ortak köklerinden bugüne uzanan bir yolculuğa davet ediyor. Yerli hip-hop sahnesinin üretken figürlerinden biri olan Da Poet’in caz albümlerinden ilham alan beat yapım sürecini uygulamalı olarak paylaşacağı atölye, HOOD Base işbirliği ile Kolektif House Moda Köşkü’nde sınırlı kontenjanla gerçekleşecek.

Sub-Rehavi

26.09.23- 20:00

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi

Piyanoda Serhan Adem ve davulda Gökçe Gürçay’dan oluşan Sub-Rehavi, usulleri ve makamları temel alarak yeni besteler yapıyor. 

Neşet Ruacan, Cem Tuncer, Yarkın Tuncer

27.09.2023- 20:00

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi

Yarkın Tuncer, Cem Tuncer ve Neşet Ruacan, izleyicileri için özel bir performans sergileyecek.

Türkiye Caz Ağı Paneli: Müzik Yoluyla Mekânı Kavramak

30.09.2023 – 16:00

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi

Türkiye Caz Ağı, el ele yürüyen mekân ve müzik birlikteliğini incelemek, şehrin yapı taşlarını bu iki unsur etrafında keşfetmek için sizi “Müzik Yoluyla Mekânı Kavramak” paneline davet ediyor.

Moderatör: Gizem Gezenoğlu

Panelistler: Murat Meriç, Artemis Günebakanlı, Mert Üçer

Hend

30.09.2023 – 19:00

North Studio

2019’da kurulan Hend, elektronik tabanlı R&B ve hip-hop tarzında müzikleriyle dinleyiciyle buluşacak.

Caz'ın Kıtaları

30.09.2023 – 20:00

Outro Record Store

LoftCaz yazarları Outro Music Store'da buluşuyor. Eray Düzgünsoy moderatörlüğünde gerçekleşek buluşmanın hemen ardından Atilla Ayginin, plak seçkisiyle pikapların başında olacak.

Moderatör: Eray Düzgünsoy

Katılımcılar: Atilla Ayginin, Melike Durmaz, Alper Kaliber, Tolga Esmer

LoftCaz Plak Seçkisi

30.09.2023 – 22:00

Outro Record Store

Outro Music Store'da gerçekleşecek olan Caz'ın Kıtaları söyleşisinin hemen ardından LoftCaz yazarlarından Atilla Ayginin cazın yeni eski örnekleri arasında kıtalararası bir gezintiye çıkarıyor.

İdil Naz Dönmez & Rüzgar Yıldırım

01.10.2023 – 18:30

Alan Kadıköy Amfi

2023 Nardis Genç Caz Vokal Yarışması kazananları İdil Naz Dönmez ve Rüzgar Yıldırım izleyiciyle buluşacak.

Ozan Musluoğlu Quartet ft. Kerem Görsev

01.10.2023- 20:30

Alan Kadıköy

Türkiye caz sahnesinin en üretken ve eklektik müzisyenlerinden biri olan Ozan Musluoğlu ve Kerem Görsev dinleyici ile buluşacak.

* 33. Akbank Caz Festivali konserlerinin biletlerini Biletix’ten alabilir, Festival hakkında detaylı bilgi için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinden takip edebilirsiniz.

 

 

ARŞİV