Akkaya ve Ersöz'den ‘görülmemiş' mektuplar

Müzisyen İlkay Akkaya ve yazar Cezmi Ersöz’ü biraraya getiren ‘Görülmemiştir/Dilimdeki Kesik’ isimli öyküler ve şarkılardan oluşan gösteri, 18 Aralık’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde!

15 Aralık 2010 - 14:07

Müzisyen İlkay Akkaya ve yazar Cezmi Ersöz’ü biraraya getiren ‘Görülmemiştir/Dilimdeki Kesik’ isimli öyküler ve şarkılardan oluşan gösteri, 18 Aralık’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde!

“Kutuplarda ayı avcıları buzların içine jilet kadar keskin bir baltayı yerleştirir, keskin tarafın üzerine biraz kan sürerlermiş. Bunu bilmeyen ayı gelip baltayı yalarken dili kesilirmiş. Ama kanın tadından dilinin acısını fark edemez, kendi kanını yalamaya başlarmış. Damarlarındaki kan tükenince, olduğu yere yığılırmış. Avcı da gelip derisini yüzermiş. Avcılar ayıları kurşunla vururlarsa, ayının postu delineceği ve çok para etmeyeceği için bu yolu denerlermiş. Şimdi o kan tadını, kendi dilimde hisseder gibiyim. Bu av yöntemini öğrenince anladım ki dilim yıllardır kesikmiş benim…”
Yazar–şair Cezmi Ersöz’ün “Dilimdeki Kesik” isimli yazısı bu sözlerle başlıyor. Ersöz, bu yazısından hareketle müzisyen İlkay Akkaya’yı da yanına alarak bir sahne gösterisi hazırladı. Bu topraklarda yakın dönemde yaşanan birçok olayı, acı, hüzün ve kimi zaman da sevinci Ersöz’ün öykü ve şiirleri, Akkaya’nın şarkılarıyla bir kez daha hatırlayacağız. 18 Aralık Cumartesi günü saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki ilk gösteri “görülmemiştir” damgası taşıyor. Haberimizi Cezmi Ersöz ile İlkay Akkaya’nın kendi sözleriyle yaptıkları davetle bitirelim:
“Evet, size bir mektup var…
İlkay Akkaya ve Cezmi Ersöz’ün bulduğu.
İçinde şarkılar, şiirler ve öyküler var.
Kaybolmuş bir mektup bu…
Kimin yazdığı ve kime gönderildiği belli değil.
Kimbilir belki de siz anlarsınız kimin yazdığını ve kime gönderdiğini…”
Tel: 0216 386 29 49


 


ARŞİV