Akla Kara, yeni oyunlarıyla şaşırtacak

Henüz bir yıl önce açılmasına rağmen sahneye koyduğu oyunlarıyla dikkat çeken Tiyatro Akla Kara, yeni sezonda da şaşırtacak.Dünyanın en ünlü özel dedektifi Sherlock Holmes, tiyatro sahnesine taşınacak

20 Eylül 2012 - 13:50
 
Henüz bir yıl önce açılmasına rağmen sahneye koyduğu oyunlarıyla dikkat çeken Tiyatro Akla Kara, yeni sezonda da şaşırtacak. Dünyanın en ünlü özel dedektifi Sherlock Holmes, tiyatro sahnesine taşınacak.

 

Dünyanın en ünlü özel dedektifi Akla Kara sahnesinde! Sir Arthur Conan Doyle’un “Bohemya’da Skandal” ve “Danseden Adamlar” adlı hikâyelerinden Kerem Kobanbay tarafından uyarlanan oyun dünya prömiyerini yapıyor.
İlk perdede çılgın dedektifimizin müşterisi Bohemya Kralı’dır. Irena Adler adlı bir kadının şantajından kurtulmak istemektedir. Sherlock Holmes ile Irena Adler’in zekâları çarpışırken, adeta bir satranç karşılaşmasına tanık oluruz.
İkinci perdede ise üç yıl sonraya gideriz. Bu kez müşteri Irena Adler’in eşi Godfrey Norton’dır ve Holmes ile görüştükten hemen sonra öldürülür. Katilin kim olduğunu bulmak dedektifimize düşer. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını sadece o görebilmektedir.
Oyunda; Ruhi Sarı ,Kerem Kobanbay, Beril Senvarol, Fatih Gülnar, Tugay Erverdi, Arzu Akın,Gülnur Badakal, Hakan Çeliker, Emre Törün, Adem Türker ve Mert Şişmanlar rol alıyor.
 
PATRON KİM?
Carlo Goldoni’nin meşhur oyunu “İki Efendinin Uşağı” çok farklı bir uyarlamayla 80’lerin Beyoğlusu’na geliyor. Savaş Özdural’ın adaptasyonunu yaptığı oyunda geleneksel Türk Tiyatrosunun, Commedia Dell’arte’nin esintilerinden, epik ve interaktif  tiyatroya kadar değişik tatlar bulacaksınız.
Ali Gökmen Altuğ’un yönetmenliğini yaptığı oyunda; Ece Uslu, Savaş Özdural, Bahadır Vatanoğlu, Levent Ünsal, Nazan Diper, Mustafa Dinç, Pelin Turancı, Ilgın Angın, Taylan Atlıhan ve Lütfi Birses oynuyor.
 
TANRI (WOODY ALLEN)
 Absurd komedinin gelmiş geçmiş en büyük ustası Woody Allen’ın başyapıtı olan Tanrı, varoluşu sorgularken güldürmeyi de garanti ediyor.
Başkası tarafından yazılmış bir oyunun içinde saplanıp kalmış Antik Yunan karakterleri, kendi oyunlarına bir final aramaktadırlar. Tek sorun oyunun başlamış olmasıdır.Bütün bu karışıklık yetmiyormuş gibi seyircileri de başka biri yazmıştır. İstanbul’da yaşayan seyirciler ile çağlar öncesine ait Antik Yunan karakterleri aynı sahneyi paylaşınca iş çığrından çıkar.
Sonunda final aramaktan vazgeçerler çünkü ne yaparlarsa yapsınlar oyun bitecektir ve sonrasını kimse bilmemektedir.
Özgür Özdural, Fatih Özacun, Seda Özelsoy, Serkan Şen, Hakan Çeliker, Selin Zafertepe Çeliker, Eren Genç, Serhat Behramoğlu, Şendal Yıldız ve Nur Subaşı’nın rolleri paylaştığı oyunun yönetmenliğini Kerem Konanbay yapıyor.

http://tiyatroaklakara.com 

 

ARŞİV