Alan Kadıköy 1.yaşını kutladı

Kadıköy Belediyesi’nin en yeni kültür sanat mekânı Alan Kadıköy, 1. yaşını Hey! Douglas konseriyle kutladı

23 Aralık 2022 - 12:35

Fotoğraflar: Muratcan Afacan

İstanbul'un kültür sanat hayatında yeni bir “alan” açma hedefiyle yola çıkan Alan Kadıköy, ilk sezonunu geride bıraktı. Ev sahipliği yaptığı onlarca etkinlikle kısa zamanda Kadıköy başta olmak üzere, İstanbul’un en önemli kültür ve sanat platformlarından biri haline gelen Alan Kadıköy 1. yılını da bir etkinlikle kutladı.

17 Aralık Cumartesi akşamı Hey! Douglas’ın canlı performansıyla yapılan kutlamaya kültür sanat dünyasından ve basından pek çok davetli katıldı.

Kadıköy Belediyesi, ilçeye yepyeni bir tiyatro binası kazandırmak için yola çıktığı projesi Alan Kadıköy farklı alanlardan tiyatrocuların görüş ve önerileri ile dünyadaki örnekleri dikkate alınarak projelendirildi.

Ülkemizde ve Avrupa kentlerinde birçok sahnenin incelendiği bir süreç sonucu ortaya çıkan Alan Kadıköy’de, tiyatro sanatçıları kadar sahne ve ışık uzmanlarının da katkısı bulunuyor.

Oyuncuların izleyicilerin ortasında performans sergileyecekleri meydan sahne sistemiyle yapılan sahne, farklı seyir biçimleriyle 400’ün üzerinde izleyiciyi ağırlayabiliyor. Günün her saati kültür-sanat atmosferi içinde olan Alan Kadıköy, tiyatro, sergi, performans ve konserlere ev sahipliği yapıyor.


ARŞİV