Alan Kadıköy Şubat ’23 programını kaçırmayın!

Kadıköy’ün en yeni ve nadide tiyatro mekanlarından Alan Kadıköy’de şubat ayı yine dopdolu…

03 Şubat 2023 - 11:37

Kadıköy Belediyesi’nin ilçeye bir buçuk yıl önce kazandırdığı Alan Kadıköy, özel bir tiyatro mekânı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sezonun en beğenilen ve ses getiren oyunlarının sahnelendiği Alan Kadıköy, kendi prodüksiyonu olan tiyatro oyunlarını da izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Şubat ayı boyunca yine pek çok merak edilen oyun Alan Kadıköy’de izlenebilecek. İşte onlardan bazıları:

 

  • Bir Tatlı Kaşığı Çamur

Elif Candan’ın toplumsal cinsiyet üzerine yürüttüğü akademik araştırmalar sonucunda kaleme aldığı ve Pınar Akkuzu’nun yönetmenliğini üstlendiği Bir Tatlı Kaşığı Çamur, tek bir kadının ağzından dökülüyor gibi görünse de aslında bütün kadınların ortak hikayesi, dili, hissi, ifadesi... İlk defa İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenen oyun, 4 Şubat’ta Alan Kadıköy’de izlenebilir.

 

·      Aşınma

Seyircinin, oyunun dilini ve işleyişini oyuncuyla birlikte eşzamanlı keşfettiği aktif bir seyir süreci yaratan Şahika Tekand imzalı Aşınma, günümüz dünya sisteminin insanın varlık alanını giderek daha da daraltması, buna karşılık çağdaş insanın bu duruma gösterdiği kabul ile hem insani olanın aşınmasını hem de kendisindeki karakter aşınmasını düşünmeyi öteleyerek var olmaya çalışması sorununu merkeze alıyor. Yiğit Özşener’in tek kişilik performansının izlenmeyi hak ettiği oyun 9 Şubat’ta sahnelenecek.

 

·      Kalabalık Duası

Fiziksel Tiyatro Araştırmaları, Şatonun Altında'dan sonra yepyeni bir araştırmanın sonucunu seyirciyle paylaşmaya hazır. Bu defa özgün bir metni sahneye taşırken anlatının fiziksel ve disiplinler arası olanaklarının peşine düşüyoruz. 13 Şubat’ta izlenebilir.

 

·      III. Richard: Niçin Yaptım

Türkiye tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Mehmet Birkiye’nin yönetmenliğindeki III. Richard: Niçin Yaptım’da başarılı oyuncu Hakan Gerçek, tarihin en çok tartışılan karakterlerinden İngiliz kralı III. Richard’a hayat veriyor. Mutlaka izlenmesi gereken oyunlardan biri olarak not düşülen oyun 17 Şubat’ta Alan Kadıköy’de olacak.

 

·      Ölüm Öpücüğü

“Evsiz kızlara dadanan soğukkanlı cerrah… Günümüzün Karındeşeni! Cerrah’ın bugünlerde yanlış izler bırakarak, peşindeki polis ekibiyle kedi fareyle oynar gibi dalga geçtiği duyuluyor…” Gizli Suçları Soruşturma Masası, Cerrah adıyla bilinen seri katili yakalayabilecek mi? Deniz Atam Project / D.A.P’ın yeni oyunu “Ölüm Öpücüğü” 19 Şubat’ta Alan Kadıköy’de.

 

·      Nora 2

Henrik Ibsen’in ünlü oyunu Nora (Bir Bebek Evi)‘nın devamı olan Nora 2 Amerikalı oyun yazarı Lucas Hnath tarafından 2017 yılında yazıldı. Bahçe Galata tarafından geçen yıldan beri de sahneleniyor. Öldü zannedilen Nora’nın 15 yıl sonra geri dönmesiyle başlayan oyun 21 Şubat’ta izlenebilir.

 

 


ARŞİV